Ca 800 besök varje dag på Hoops

med torsdag förra veckan med 1250 besök som toppnotering får mig att fundera på om det är något fel på redovisningen från dem som levererar min plattform. Är det verkligen så många som ids logga in på HOOPS och läsa vad jag har för åsikter.

Kanske alla tycker att jag är en gnällig gubbe som är lika kul att kolla in som seriefiguren ”Lilla Fridolf” var en gång i tiden. Kanske är jag basketens Åsa-Nisse. Jag vet att några nere i Skåne tycker att jag bara är gnällig och negativ men dom har nog inte följt HOOPS så noga.

I Stockholm har jag många positiva följare som regelbundet hejar på mig. Dom vill att jag inte skall hålla igen utan stå på mig i mina åsikter om missförhållandena inom Svensk Basket. Några tycker att jag sedan jag fick Guldnålen av SBBF har vikt ner mig.

På tisdag nästa vecka den 2 april är det dags för den första kvartsfinalen i Champions League mellan följande lag.

#1 Lenovo Tenerife (ESP) vs. Tofas Bursa (TUR)
#2 Telekom Baskets Bonn (GER) vs. Peristeri bwin (GRE)
#3 UCAM Murcia (ESP) vs. MHP RIESEN Ludwigsburg (GER)
#4 Unicaja (ESP) vs. Promitheas Patras (GRE)

Matcherna spelas om bäst av tre. De lag som står som hemmalag har hemmaplan i en ev tredje och avgörande match. Vinnaren i match #1 spelar semifinal mot vinnaren i match #2 och vinnaren i #3 mot vinnaren i #4. Alla lag är väldigt bra så det är svårt att tippa, men jag sätter Teneriffa som vinnare mot Tofas. Bonns som vinnare mot Peristeri även om Peristeri har spelat otroligt bra den senaste tiden. Murcia med Håkansson borde ta Ludwigsburg men Riesen är vassa. Unicaja borde vinna mot Promitheas.

Final 4 kommer att spelas 26 och 28 april i Belgrad. Om jag hade. varit ung och frisk då hade jag bokat biljetter idag.

Den här veckan blir det intressant att se hur Bilbao (Pantzar & Anderson) på onsdag tar sig an tyska Chemnitz.

Det tyska laget körde över Zaragoza som var i Östersund i höstas. Bilbao förlorade kvartsfinal ett borta mot Legia med 19 poäng men Bilbao svarade med att vinna med 28 poäng hemma och slå ut det Polska laget.

I morgon är det avslutningsfest för SBL basketen för i år här i Umeå. Norrköping som skall vara landets överlägset bästa lag kommer hit för att ta ytterligare en vinst och kanske ta revansch på oss Norrlänningar för debacklet mot BC Luleå på hemmaplan i fredags.

Det blir inget slutspel i år för BSKT men jag skriver igen att laget har gjort en bra säsong med tanke på förutsättningarna.

Jag har svårt att köpa den kritik ledningen har fått när man skar ner på kostnaderna (Chatham & Peltier) för att klara säsongen. Alla borde acceptera det beslutet om det innebär att man kan behålla liga statusen.

Godmiddag