Tittade på några matcher i Superettan.

Min åsikt är att kvalitén på den serien är ganska överdriven. Det syns så tydligt i defensiven. Den är för dålig vilket även bäddar för att anfallarna ser bättre ut än vad dom är. Inget lag i årets Superetta skulle vinna mot Umeå BSKT.

Högsbo som leder serien och troligtvis tar en plats i SBL till nästa säsong behöver se om sitt hus. Dom behöver lite mer kvalitet om dom skall kunna vinna mer än en handfull matcher. Vitali, Peleg och Tratnik är dom enda som håller någorlunda liga kvalitet.

Högsbo hoppade av basketligan för 15 år sedan pga att man inte hade en rejäl stabil publik som ville se bra basket. Nu ligger publiksiffran stabilt runt 200 personer så det vill till att man gör jobbet om man skall få ihop 1000 pers.

SBBK utan Halvarsson är ett helt annat lag. Det visade sig i Kinna igår när Mark lyckades vinna med 83 – 79 efter 2OT. Mark sköt bra så LBBK får skärpa till sig när man möter dem i kvartsfinal två för ettan den vinner man. 

Jag tycker att Luleå BBK tappade flow borta mot Norrköping pga ett evigt bytande av spelare. Det ser ut som om att man sitter med ett bytesschema som man följer till punkt och pricka.

Det spelar ingen roll om man har en spelare på plan med flow. Är det dags för ngn annan att få minuter då byts man ut. Jag tror knappast att alla i LBBK truppen uppskattar det.  

I damernas SBL spelar kvartsfinalerna enligt följande:

Södertälje vs Alvik: Jag tippar 2 – 0 även om Alvik har kommit igång betydligt bättre till sist.

Norrköping vs Högsbo: Jag tippar 2 – 0, men Högsbo har kapacitet att vinna hemma om dom får allt att stämma.

Luleå vs Mark: Jag tippar 2 – 0, men även här kan Mark stjäla en hemmamatch om dom får till det med skyttet.

Uppsala vs Östersund: Jag tippar 2 – 1, pga de rutinerade Brown, Hansson och Visscher men Östersund kan fixa det om dom använder Molina på rätt sätt och kan få in bollen till Kelliher när hon är nära korgen.

Det har skrivits mycket om att Köping och Umeå BSKT har det tufft med ekonomin.

Under de senaste veckorna har det framkommit att även BC Luleå och Södertälje BBK har det tufft med likviditeten. Det ger allt fler signaler om att stora förändringar krävs till nästa säsong.

Det är för dyrt att spela i SBL om man skall kunna hänga med sportsligt.

Godmiddag