Snyggt jobbat av BSKT

att kunna vinna bortamatchen i Köping. Lite konstigt är det att man har vunnit båda bortamatcherna och förlorat båda hemmamatcherna.

Båda lagen är ojämna och stabilt svaga i slutet på matcherna kanske man kan säga.

Finke brände chansen att stänga matchen på straffkastlinjen men Reed kontrade med att bränna en layup i slutsekunden. Konstiga saker händer även i proffsens händer.

Umeå BSKT har problem på bortaplan skrev lokaltidningen men det har ju alla lag så det är inte så märkvärdigt. Förresten BSKT har vunnit tre av fyra vinster på bortaplan i år.

B-löven verkar ha haft problem hela säsongen på bortaplan mot alla bottenlagen

De flesta förstå sig påare menar att Norrköping vinner SBL Guldet i år.

Jag tror på Jämtland om dom får vara friska och krya genom hela slutspelet. Jämtland har den bästa spelartruppen enligt mig och coachen går inte av för hackor. Braxton och Zozooa är på gång och det blir avgörande.

BC Luleå tar en semifinalplats men där blir det kanske stopp.

Om bröderna och Arvidsson får med sig Smith och Matthews i poäng görandet då borde BC Luleå spela final. Ingen har lika många scorers. 

Luleå BBK tar garanterat en finalplats. Ryan & Haines är vassa både defensivt och offensivt. Om även Burrows kan börja leverera mer än straffkast och returer så vore det bra för LBBK. Hennas attacker mot korgen ser bra ut men slutar för det mesta i bolltapp pga felbeslut. Wadling, Vesterberg m fl stabila.

Östersund såg riktigt bleka ut i lördags på sin hemmaplan.

Stark må vara hyllad coach men matchas inte några spelare på konstigt sätt.

Frankel-Sandberg passar inte alls som playmaker. Bollbehandlingen är för svag för den uppgiften liksom bristen på snabbhet. Den rollen borde vara klippt och skuren för Molina men hon får knappt röra bollen. Molina måste man få igång om man vill vara med och leka på hög nivå.

Även Eklöv är bra som pg med både bättre skott och snabbare en mot en. De som nu tar upp bollen (Frankel-S & Aasa) är Östersunds svaghet.

Kelliher spelar för det mesta för långt ifrån korgen i anfall. Chou har kapacitet men har kanske tappat formen. Östersund är lite för lätta att försvara bort därför tror jag inte på ngn semifinalplats för dem. Bänken är för svag.

Östersund kan slå ut Uppsala i kvarten men då måste dom klara av att ta ner Brown, Hansson och Visschers effektivitet och det kommer att kosta tätt ”uppretande försvar”.

Domarnas avvaktande och icke avblåsningar är en återkommande parodi i match efter match i SBL herr. Jag är glad att jag inte coacher längre för det skulle kosta mig för många T. Jag skulle inte kunna acceptera avvaktandet.

Godmiddag