Hur många från Sverige tittar på herrarnas Champions League basket ?

BSKT borde ha en bra chans till vinst i Köping idag om det stämmer att både Okhotin och Peterson inte kan spela pga skador.

Martinez blir inte kvar i Köping till ett ev. slutspel pga att man beslutat att släppa honom till ett lag i Puerto Rico. 

Jag förstår Köpings beslut. Om man får bra betalt för en spelare då släpper man honom när man ändå inte har ngn chans i bäst av fem matcher mot Norrköping.

Det kanske är BSKT som skulle kunna göra bättre ifrån sig i ett slutspel.

Bäst av fem matcher i en kvartsfinal är förresten helt sinnes och återigen ett bevis på restaurangklubbarnas inflytande på ledningen inom SBL. Hemma. hemma, borta, borta och hemma spelar ingen större roll.

SBL ledningens beslut har ett viss ansvar för att klubbar drar på sig skulder.

Det var något nytt för mig att Jerebko ”är en offensiv spelare”, som klubbledningen skriver om värvningen av honom. Hur som helst så blir det iaf intressant att se om han har något kvar att ge på banan. Ligan i Puerto Rico är på ganska hög nivå.

Jag undrar hur många från Sverige som tittar på matcher i herrarnas Champions League basket ? Under veckan har den femte omgången av sex spelats i gruppspelet. Två lag från varje grupp går vidare.

Klara till 1/4 final är Teneriffa och Unicaja Malaga från Spanien,Telekom Bonn och Ludvigsburg från Tyskland. Även Murcia från Spanien är i princip klart.

Nivån på den basket som spelas är av hög klass och det är den jag jämför med när jag tittar på svensk basket. Flåt mig om jag då är negativ för skillnaden är så markant. Samma sak gäller jämförelse med SBL dam och damernas Euro Cup.

Ikväll spelas den andra semifinalen i damernas Euro Cup mellan Girona och Besiktas. Man spelar i bäst av två matcher.

Besiktas vann hemma med 21 poäng så det ser mörkt ut för Girona trots hemmaplan, men större under ha skett även om jag inte tror på en sådan vändning. Besiktas brukar kunna kontrollera spelet pga sina duktiga guards.

Jag tror att serbiskan Jovana Nogic i Besiktas kommer att få ett genombrott i sommarens OS.

Besiktas är bra men coachen körde hårt med bara sex spelare och frågan är om det håller på bortaplan.

Dana Evans 27 p, 2 meter långa kinesiskan Yoeru Li 20 p och serbiska landslagsspelaren Jovana Nogic 17p gjorde det mesta rätt trots att dom tog nästan alla spelminuter.

Girona har kvalitet på spelarna men en hispig coach som lätt kan spåra ur om det går honom emot.. Magarity var Gironas bästa med 19p/6r senast.

Mitt problem blir att Köping vs BSKT och Girona vs Besiktas startar samtidigt. 

Godmiddag