Ryktet om att SBL herr skall börja spelas på helger blir starkare.

Hoops har med en galnings envishet hävdat i många år att SBL måste sluta spela matcher på vardagar.

Det kostar för mycket att ta ledigt från jobb, resa och bo både för lag och domare. Fredag kan vara ok för de klubbar som har restaurang och kan kränga käk & pilsner men inte för ”vanliga dödliga”. Lördag och söndag är allt resande och boende billigare vanligt folk lediga och intresserade av aktivitet och underhållning.

Jag har fått en del kommentarer från representanter för restaurangklubbarna för min åsikt och även ”smarta kommentarer” från andra som menar att man skall hålla käft och i stället arbeta för att ge sig själva samma förutsättningar. Varför skall ”dom som har varit duktiga” behöva backa.

De som har en annan åsikt än jag har har som regel ingen aning om vilka förutsättningar som råder i t ex Umeå och troligtvis även i andra städer där inte restauranger finns i sporthallen.

I Umeå ”finns knappt basketsporten” känns det som. De kommunala tjänstemännen småler åt basketen. ”Vem tror ni att ni är” sade en chef inom fritid till mig en gång. Hos näringslivet eller hos media existerar bara B-löven.

I Umeå är det hockey, hockey, hockey och sedan kommer fotboll, skidsport, innebandy, Rally Sweden m.m och så småningom kanske lite basket. Trots att damlaget tog SM Guld 2019 och blev årets idrott i Västerbotten så fick basket ingen status efter det och är i princip redan bortglömt.

Matcher på vardagar har aldrig fungerat i Umeå kl 19:04 och det tror jag gäller på fler ställen om du tänker på följande.

Basket har 15-20 minuter paus, 2 st 2 minuter pauser och ofta 10 st 1 minuter pauser vilket innebär att matcherna slutar nära kl 21.00 vilket innebär att barnfamiljerna ofta inte kommer på kvällsmatcher. Det är helt enkelt för sent att komma i säng framåt 21.30 när det är skoldag dagen efter.

Det som också faller bort numera är media som har tidig deadline. Det innebär nästan null i papperstidningen både före matcher och efter vardagsmatcher.

Godmiddag