Jag håller en tumme på Uppsala dam i år.

Under sportlovet noterade jag till min stora glädje att Umeå Fritid för första gången någonsin hade gratis baskettid 11.00 – 14.00 för allmänheten i Umeå Energi Arena. Det var tyvärr knappt någon som kände till det. Vad jag vet så hade inte föreningarna fått ngn info om det.

Kanske var det inte meningen att barn från basket föreningar med organiserad verksamhet skulle få träna gratis utan bara ämnat för dem som normalt inte tränar basket. Jag kollade Umeå Kommuns hemsida men inte kunde jag hitta någon flaggning för gratistider under lovet.

Oavsett vad så var det basket kids i hallen varje dag så tiden nyttjades.

Läste att FIBA har nominerat 40 domare inför OS i Paris till sommaren. Det blev 32 herrar och 8 damer. Sverige har tyvärr ingen domare på listan. Det sänder vissa signaler tycker jag. Danmark har Maj Forsberg och Norge har Viola Gyorgyi. 30 av de 40 kommer att bli utvalda. Alla är väldigt rutinerade.

12 lag har tagit sig vidare till OS i Paris som har uppkast den 28 juli. Den 19 mars lottas gruppindelningen på FIBA´s kontor i Mies , Switzerland. Journalister har deadline för ackreditering redan nu på onsdag före midnatt. HOOPS stannar hemma för OS är en TV sport.

Sista omgången i U 21 SM var planerad att spelas i Umeå nästa helg 15 – 17 mars, men nu ser jag att matcherna har strukits och hamnat i Stockholm i stället. Trist för det hade varit kul att se både Eos och Kungsholmen Basket vilket är lag som man aldrig annars ser. Varför ändrade planer i sista stund ?

Jag såg UMMC Ekaterinburg på youtube igen och nu var Maria Vadeeva tillbaka i laget efter att ha fött barn. Hon var riktigt vass. Faktiskt mycket bättre än jag har sett någonsin tidigare. Synd att Putin har ställt till det i Ukraina så att hans bästa idrottare inte får delta internationellt.

Undrar vad alla idrottare tycker om att landet återigen inte får delta i ett OS. Antagligen kniper dom och får rubel insatt på banken så att dom klarar sig.

SBL matchen mellan Uppsala och Köping var verkligen en avslagen historia. Tack och lov så kunde jag titta på Liverpool mot Manchester City i stället. Premier League matcher är alltid 100% kamp hela vägen fram till slutsignalen.

Jontes krönikor på SBL´s hemsida har höjt kvalitén på sidan och har garanterat gett ett stort antal ökade klick.

Det vore inte helt fel om man hade en coach sida där coacher i SBL fritt kunde få skriva om vad de vill. Det vore heller inte fel att låta domarna komma till tals. Det finns alltid intressanta spelare att intervjua om man bara orkar.

Jag trodde att Högsbo dam hade hittat formen men efter torsk mot Uppsala hemma och i helgen Mark borta så sjabblade man bort den ”lite lättre” slutspels chansen. Mark kan passera även om man har inbördes mot dem och isf får Högsbo möta Luleå BBK i kvarten och det går knappast så bra.

Topp 4 i SBL dam ser just nu ut exakt som jag tippade inför seriestarten. Det var flera som tyckte att jag tippade Uppsala för högt men jag räknade med att Brown, Hansson och Visscher skulle bära laget och det har dom gjort. Jag håller åtminstone en tumme på Uppsala i år.

Godmiddag