Kors i taket i Östersund 1431 själar trots Mello kollision

I fredags dömde David Lövgren troligtvis sin sista SBL match (enligt honom själv).

I oktober 1991 debuterade han i elitserien en match mellan Luleå BBK och Södertälje BBK.

Basketen i Övre Norrland har haft nöjet att ha med den gode Lövgren att göra i 33 säsonger. Han borde vara förtjänt av en av SBBF´s Guldnålar.

Otroligt att se hur så många duktiga basketspelare i Södertälje herr kan spela så illa i match efter match. Matchen borta mot Norrköping var pinsam med tanke på att Norrköping också spelade riktigt svagt.

Coach  bytet i SBBK blev ett fjasko.

Passar dom spanska coacherna inte in i lag med många veteraner som inte kan träna som ungdomar längre ?

Herrarnas Euroleague är otroligt tight i år. Olimpia Milano vs Partizan (85 – 83) på fredags kvällen blev en thriller ända in i buzzern. Ettore Messinas lag Milano har fortfarande en chans att ta sig till play in. Partizan har lite bättre läge med flera hemmamatcher av de återstående sex.

De sex bästa går direkt till playoff. Lag 7 – 10 spelar play in. Fyra lag är i princip klara för slutspelet och det är Real Madrid, Barcelona, Panathinaikos och Monaco. Olympiakos, Fenerbahce och Virtus Bologna är nära. Upplösningen blir spännande.

Robin Sandberg klar som coach i fyra år till i Luleå BBK och dessutom skall han vara sportchef och få välja sitt lag helt själv. Frågan är om han får en bantad budget att jobba med precis som de flesta sportcheferna får i dessa tider.

Nummer ett på önskelistan är säkert Ellen Nyström men det skulle förvåna om hon redan vänder hemåt. Hennes värde har ökat efter en bra säsong i Euroleague så det lär dyka upp några intressanta erbjudanden.

Tilda Trygger som drog till Valencias akademi ligger nog också ganska högt på listan liksom en förhoppning om att Allis Nyström kan spela igen. Även om man pratar om det så blir det knappast en satsning på enbart svenska spelare.

Tyvärr så är det inte längre aktuellt med slutspel för BSKT.

Det viktigaste är att BSKT överlever och får ihop tillräckliga resurser för att kunna satsa och bli konkurrenskraftiga. Att spela i SBL nästa säsong med bara ett par medelmåttiga jänkare och i övrigt lokala förmågor låter inte så intressant. Det tror jag kostar mer än det smakar.

Gårdagens match mot Jämtland var bara en jobbig upplevelse att titta på. Jämtland med fyra (4) bra US spelare plus Hampton ”som nästan är en jänkare” känns som olika sporter. Dom gjorde 71 av deras 94 poäng. Game over.

Jag ifrågasätter den defensiva taktiken. Aggressiv man man med BSKT´s bästa skytt Czerapowicz mot seriens bästa playmaker det är att slita ut honom på fel saker. Holder, Zouzoua, och Braxton gjorde som dom ville. Det fanns ingen hjälp, för Butler som borde vara rim protector var ute på ngt annat uppdrag.

Kors i taket att Jämtland kunde skrapa ihop 1431 åskådare trots att dom hade lagt matchen samtidigt som Mello.

Umeåborna som är extremt Mello betuttade hade inte gått på den matchen om det så hade varit fri entré och pilsner. Kanske om bilskärmen även hade visat Mello med ljud.

Godmiddag