Nick Rajacic skriver på FB

Spelarutveckling på elitnivån är så gott som obefintlig. Det finns inte resurser, halltider, eller tålamod från coacherna/klubbledningar att utveckla yngre förmågor. Det är dyster sanning, och där måste ske förbättring för att svensk basket ska må bra.”

Jag säger emot på skarpen. Om vi har coacher som kan och vill och spelare som är motiverade och är beredda att jobba då går det. Förutsättningarna finns. Det finns coacher som kan. Frågan är om dom ids.

Det finns en förklaring till att t ex Gustav Hansson fick den utvecklingen som han fick de senaste åren i Umeå BSKT. Det kom inte enbart pga egen träning.

Detsamma gäller för Daniel Hansson , Alex Lindqvist, Brian Jefferson och CJ Dunston och Will Butler.

Nils Botold hade haft samma utveckling om han hade stannat i BSKT. Han har fått den i år i stället.

Alla ovan nämnda var medelmåttliga spelare innan dom kom till BSKT och Balibreas värld.

Dom tränade garanterat hårdare de senaste åren och mer än dom flesta för i Umeå finns förutsättningarna om man bara vill och är beredd att lägga ner den tid som krävs.

Fakturan på hallhyran från Umeå Kommun var under de senaste två (2) säsongerna dubbelt så hög som någonsin tidigare och det ligger nu som en tung post i ekonomin men det gav resultat. Umeå fick iaf en semifinalplats.

I Umeå finns flera talanger som inte klarade av den myckna och krävande träningen. Några spelare lämnade och några spelare valde att trappa ner till BEH.

Några valde att nöja sig med motionsbasket i IKSU. Om dom hade varit tillräckligt motiverade då hade dom stannat.

Titta på Czerapowicz, Eriksson-Hansson, Botold och Lindblom i år. Alla har visat på bra kvalitet och utveckling under den här säsongen. Loaiza har fortsatt i Balibreas fotspår. Det tar lite tid innan man blir tillräckligt hård för att klara jobbet..

Topplagen Norrköping, Jämtland, BC Luleå och Borås behöver inte utveckla några spelare eftersom dom har kulor att inhandla med. Dom köper de svenska spelare som man vill ha.

Andreas Person knäckte igår Jämtland med sitt fina försvar. Det var även han som avgjorde borta mot Luleå senast och även då med sitt fina försvar och vassa snabba skarpskytte. 17 år i ligan och fortfarande underskattad.

Umeå BSKT mot Köping om sex timmar. Senast mot Jämtland slapp vi i publiken trummorna och megafonen. Bara bra musik, inte för högt och bra speaker. Kanske var det därför BSKT lyckades så bra mot Jämtland.

Om ngn av BSKT resp Köping fortfarande seriöst siktar på att ta sig till slutspel då har matchen helt klart stor betydelse.

Jag tippar att Norrköping helst ser att Köping tar slutspelsplatsen för då blir resan ”ett stenkast” och kostnaden försumbar.

Godmiddag