BSKT spelar bättre med liten rotation

104 – 94 till Norrköping måste vara lite skämskudde för Norrköping på hemmaplan. Hemmaspelarna såg förvånade ut när BSKT satte skott efter skott.

Norrköpings försvar var inte lika aggressivt som det brukar vara på hemmaplan. Kanske lite underskattning trots allt.

Finke som pg är en stor succé. Schüberg kunde inte alls störa honom. 8 av 11 trepoängare av Finke var snyggt.

All heder åt BSKT. Laget spelar riktigt bra tillsammans i både anfall och försvar.

För en månad sedan var det svarta rubriker när Peltier skulle lämna laget men med facit i hans så kan vi konstatera att laget spelar bättre tillsammans nu både i anfall och försvar.

Med en liten rotation så vet alla i startfemman att det kommer att krävas minst 30 minuter och det inspirerar och alla tycker att det är kul. Alla vill spela mycket.

Risken för att man tar dumma foul minskar dessutom när man får spela mycket och bli ”varm i kläderna”.

Jag hoppas verkligen att BSKT kan erbjuda samma inställning till matchen på tisdag när Köping kommer på besök.

Ägnade lite tid åt SBL dam trots att jag är så kritisk till kvalitén.

Luleå mot Högsbo var en ganska jämn tillställning, som Högsbo hade kunnat vinna om inte Luleås Sofia Hägg hade fått flow på sina trepoängare. Det var avgörande.

Östersund vann mot Högsbo men jag tror att det hade kunnat bli tvärt om ifall Högsbos nya amerikanska hade fått spela men hon var ju inte spelklar när den här matchen skulle ha spelats för någon vecka sedan. Hon fick spela på fredag men inte på lördag. Är det rätt regel att ha ?

Norrköping fick stora problem när Uppsala inte tillät Hjern styra och ställa på banan och vann. Det är nog rätt taktik för det är hon som är lagets hjärta.

Umeås damer hade inga problem med Norrort som var ett flicklag med spelare mellan 16 – 18 år med lite för svag teknik. Umeå utnyttjade det genom att pressa dem på helplan och matchen var avgjorde efter 8 minuter.

Umeå tog hela 62 returer varav 35 offensiva och 27 defensiva. Norrort hade hela 50 turnovers vilket måste vara något av ett rekord i BED eller……

Elin Gustavsson och Ellen Nyström har haft bra säsonger i Euroleague även om deras lag är utslagna efter gruppspelet. Båda har varit starters i stort sett hela säsongen och har haft bärande roller i laget.

Det som imponerar mest av allt är att Elin Gustavsson vinner returtagningen med 9.2 rpm, Ellen Nyström på respektabel plats 38 med 5.0 rpm. Gustavsson på 23:e plats med 12.5 ppm, Nyström 58 med 8.6 ppm. Gustavsson tillhör de 16 mest effektiva med 14.6 pm, Nyström 61:a med 9.7 pm.

Båda har fått stort förtroende i sina klubbar, Gustavsson (Lublin) 32.9 mpm och Nyström (Sepsi) hela 33.2 mpm vilket torde innebära att deras proffskarriär nästa år kan komma att fortsätta i bättre klubbar troligtvis i Spanien. Nyström spelar tuffare försvar och stannade på 2.8 fpm, Gustavsson på 1.8 fpm.

Kvartsfinalerna i damernas Euroleague spelas bäst av tre (3), som spelas mellan 21 februari tom 6 mars. Notera att tre av åtta lag är från Spanien.

Fenerbache – Avenida Hoops tippar 2 – 1

DVTK Miscolc – Valencia 1 – 2

CBK Mersin – Zaragoza 2 – 1

USK Prag – Schio 2 – 1

Kvartsfinalerna i damernas Euro Cup spelas bäst av 2. Datum är inte fastställda. Bara ett spanskt lag är kvar i tävlingen.

BLMA, Fr – Besiktas, Tu     Hoops tippar 1 – 1 men BLMA vidare på inbördes plus

Galatasaray, Tu – Girona, Sp        1 – 1 men Girona vidare på inbördes plus

London Lions – MG Kayseri, Tu  2 – 0 London Lions lite för starka

Reyer Venetzia – TTT Riga, Le     1 – 1 men Reyer vidare på inbördes plus. 

Både TTT Riga och Kayseri har spelat i Umeå för inte så länge sedan.

Godmiddag