Blir det 8 lag i SBL nästa år eller kanske bara 7 ?

BSKT mot Jämtland i morgon lär bli en ensidig historia med tanke på att BSKT har släppt iväg ett par spelare för att lätta på det ekonomiska trycket men därmed inte sagt att matchen redan är över.

Om BSKT kan gå ut och spela med maximal fysik och att domarna gör som vanligt och släpper det mesta och då menar jag även på BSKT då vet man aldrig vartåt det lutar. Tyvärr hör jag ngt om att flera är sjuka och inte kan spela.

Senast borta mot Södertälje så ställde BSKT bara ut dom skorna och då blev det inte så kul att se på. Utan tuff defensiv där man sätter emot och foular i rätt läge så går det inte. SBBK hade väldigt lätt att göra poäng.

BSKT satsade på långsamt anfalls spel från start med transport och bollen in till Butler och det gynnade SBBK. Det blev miss efter miss.

När underläget var nästan 30 pinnar då ställde BSKT om till snabbt spel och vips så var man nere i minus 15 poäng och SBBK tvingades till två timeout inom fem minuter. Förklara för mig varför man inte spelar på det viset. Det borde gynna.

BSKT trodde kanske att man skulle kunna vända matchen för återigen gick man tillbaka till slowmotion spel och bollen inside.

Då kom SBBK´s nästa ryck och dödsstöten för BSKT. Det blev en alldeles för lätt vinst för SBBK. Både Finke och Czerapowics kom helt bort i anfall pga gameplanen.

Finke och Czerapowics borde båda tillhöra laget high scorers varje match.

Taktiken borde bygga på att de som avslutar bäst borde få avsluta mest. Är det så viktigt att dela bollen så att man inte utnyttjar de bästa effektivt eller är det försvaret som är så bra så att man inte klarar av det ?

Alla förstår att BSKT inte har någon chans att mäta sig med iaf topp fem i serien och att säsongen i princip är över, men jag hoppas att alla också förstår att det är av yttersta vikt att du som kan går och stöttar laget resten av säsongen om du vill se SBL basket i Umeå HT 2024.

BC Luleå plockar in ett i Europa oskrivet kort som heter Charles Mathews efter Mucius exit.

Mathews är 198 cm, 27 år. Han spelade i Michigan Wolverins och var starter med 12-14 poäng/match och det tyder på kvalitet men det var länge sedan.

Frågan är om han kan komma upp i den kapaciteten igen. Han har en svår skada bakom sig. Den 19 juni 2019 när han tränade med Boston Celtics gick korsbandet av.

15 år av saknad. 2009 var ett trist år då två klassiska basketföreningar lade ner sin verksamhet. Här i Umeå var det dambasket föreningen Cometerna som bildades 1976, som valde att lägga ner och föra över alla sina 200 flickspelare till KFUM. Laget blev KFUM Umeå Comets och bara 3 år senare nedlagt.

Solna IF eller mer känd som Solna Vikings lades också ner det året. En chock måste det ha varit för många eldsjälar involverade i föreningen. Min åsikt är att Solna Vikings och Sundsvall Dragons exit har dragit ned kvalitén få SBL avsevärt. Antalet lag minskar liksom antalet kvalitetsspelare.

Blir det bara åtta (8) lag i SBL nästa säsong eller kanske bara sju ? Vi har idag 9 lag i SBL och 16 lag i Superettan. Det är dags att dela om. 12 lag i SBL nästa år och en vanlig dubbelserie med matcher på helgerna skulle bli ett lyft. 13 lag i Superettan är också för mycket.

Riipinen klagade i NT.se på domarnivån efter förlusten i Luleå men det förvånar inte för han klagar alltid på allt.

Han fick allt och lite till med sig i den fjärde perioden som så när höll på att ge dem vinsten iaf. Undrar om inte spelarna i Norrköping tycker att han gnäller för mycket på matcherna. 

Godmiddag