Surdeg från Campari klubben

Jag misstänker att det var hälsenan som gick av för Amanda Zahui i lördagens match i WNBL. Det var en situation i hennes första byte. Hon gjorde 2p på en layup men det var när hon sprang baklänges tillbaka, som det plötsligt hände ngt och hon föll baklänges. Jag har sett liknande förr. Hälsenan.

Inte nog med det så förlorade hennes serieledande lag Townsville Fire mot Melbourne Boomers med hela 94 – 58.

Boomers är det bästa laget jag har sett i den Australiensiska ligan i år. Zahui har förresten inte varit starter i Townsville och hon har inte haft bra matcher. Formsvag, tung och långsam.

Tittade på Luleå BBK mot Alvik. En till svag SBL match. Avsaknaden av två jänkare och båda Nyströms är gigantisk i LBBK. Alvik hängde med till halvtid  38 – 33 och det säger en hel del. Sandberg får nog börja vänja sig vid att det kan bli lite förluster under våren 2024.

Läste i NSD.se att Tayah Burrows som var i Östersund i höstas nu är aktuell. Låter lite konstigt. Jag tycker att Östersund gjorde helt rätt som bytte bort henne för hon höll inte tillräckligt hög pg klass.

Är det så att de senaste säsongernas BMW, Goss & Kraker har satt så djupa spår i klubbens ekonomi och att det är därför man väntar så länge med att agera ?

Jag är inte lite förvånad över att man har missat USA värvningarna i år men det beror säkert på utbudet. Europa lagen plockar det bästa.

När KFUM Umeås damer igår i Basketettan ledde med 20 poäng i första halvlek mot RIG Luleå då var det stressigt i Luleå laget och irritationen gick ut mot domarna i stället för att acceptera att KFUM helt enkelt spelade bra och RIG inte så bra. Coach Johansson fick till sist en välförtjänt teknisk foul.

Matchen var givetvis inte över. RIG vände till sist till seger med 61 – 68 genom pressande försvar och väl balanserad offensiv. Bollen hamnade ofta i händerna på fel spelare i KFUM och det blev för många bortkastade bollar.

Det jag funderar över det är hur länge det skall ta innan KFUM lär sig att stänga matcher när man är i ledningen. Frågor man måste ställa sig är. Vilka bör vara inne på plan, som kan klara av att hålla uppe spelet ? De flesta startspelarna bör nog spela så mycket som möjligt och inte sitta på bänken.

Vilka fem spelare skall vara inne när man möter snabbt spel och en en aggressiv press ? Kanske fyra guards och en bra returtagare. Det här var femte hemmamatchen där man tappar allt spel i början av tredje eller i sista perioden och gästerna går förbi och vinner. Tuff förlust om man är seriös i sitt lag.

Även killarna i Basketettan har tappat konceptet i år. Det går inte att säga annat än att coach Georgios Pavlogiannis ledde laget på ett bra elitmässigt sätt och fick laget att tävla på en högre nivå än vad laget gör i år. Det var kul att se ettanlaget i fjol. Inte lika kul i år.

Vad jag förstår så ansåg man inom BSKT att coach matchade laget på ett felaktigt sätt och att det var anledningen till att han inte fick bli kvar.

Laget vann norra BEH så rent sportsligt var resultatet suveränt men klubben hade tydligen nöjt sig med en mittenplacering bara bänken hade fått mer speltid. Jag tycker att man inte skall få mer speltid än man förtjänar på den nivån. Fundera på det du också.

Frågan är om det var en klar och tydlig linje antagen av majoriteten i klubbledningen eller inte.

Hur många coacher vill ta på sig ett coachuppdrag i BEH om man inte har som ambition att vinna alla matcher och göra en så bra prestation som möjligt?

Jag skulle aldrig ha tagit på mig en sådan coach uppgift.

Godmiddag