Fick Jaunzems fler gråa hår ?

Med riktiga kämpatag lyckades Köping vinna mot Uppsala och ta sig förbi BSKT i tabellen.

Jag undrar vem som jublade mest, Köping eller Umeå för Umeå vill absolut inte möta ettan i ett kommande slutspel. Det har man gjort för många ggr utan att vinna en enda match.

Jumboplatsen som alla medier skriver passar Umeå BSKT alldeles utmärkt i detta ekonomiskt ansträngda läge. Det kanske finns fler föreningar som måste sanera ekonomin något.

Jag tycker att Uppsala tappade mycket när man tappade guarden Paige som gav dem en stark bakplan. Nu blir det lite väl jobbigt (36+ min) för Friberg och med det sämre skottprocent som dom behöver av honom.

Jag förstår inte varför inte Uppsala använder Jädersten mer nära korgen. Han fick bara 18 minuter och tillbringade den mesta tiden runt perimetern. Nikolaidis brukar ha smarta lösningar men nu blev det inte bra när han vill ha Sylla nära korgen hela tiden.

Med Jädersten, Sylla och Powell inne samtidigt borde de ha kunnat dominera mot Köping men kanske går det inte att göra så idag med alla styrda roller.

Är spelarna så hårt drillade att dom inte kan växla mellan olika positioner. Jag fattar om det fungerar så i Euroleague med deras specialister men i SBL ?

Har du tänkt på att lagen från Uppsala aldrig vinner något stort på seniorsidan. Försöker man spela ”för smart basket” ? Jag har någon gång skrivit att man är för akademiska. Det är lite samma i Umeå också. För lite jävlar anamma.

Kanske är det samma visa med Stockholm, Göteborg och Malmö också. Det saknas fighters och grovarbetare som ofta är grunden i framgångsrika lag. Hårt arbete målmedvetenhet och driv lönar sig.

För övrigt så tillät domarna det mesta under korgarna i Köping och det var hemmalaget som tjänade mest på det. Gehrke fick sina spelare att jobba under egen korg men även under Uppsalas korg. Spelare flög till höger och vänster.

Det gav resultat. Köpings jänkare är inte bra men om dom jobbar 100% då håller dom i SBL. Martinez var riktigt bra.

Media i Umeå gör stor sak av att Peltier inte är kvar. Lite trist tycker jag för han är nu historia. Han ville ju lämna och han fick lämna det säger väl allt. Jag var förvånad i somras när jag fick läsa att man hade värvat honom efter en så svår skada.

Rehabiliteringen i Umeå tog nästan 1/3 del av säsongen innan han var tillbaka och då kunde han inte spela tunga minuter. Peltier var viktig för laget när han äntligen blev frisk.

Peltier var bra en mot en och skottet från halvdistans hyfsat, 3 poängare inte bra. Passningarna var bra när dom går fram men tyvärr för många TO. Personligen tycker jag att hans en mot en försvar inte är bra.

BSKT hade behövt Gustav Hansson men han ville inte vara kvar så man borde ha satsat direkt på en amerikansk playmaker. Det finns gott om sådana även i rimlig prisklass. Utan en bra pg ingen chans.

Nässjö hemma i kväll för BSKT kan väl bara sluta på ett sätt eller……….kan BSKT killarna släppa loss nu när dom inte har någon press alls på sig och få flyt med skyttet. Man vet aldrig vad som kan hända om ett lag får flow.

Låt oss slippa en till ruffel & bök match som igår i Köping. Domarna blåste i princip inte på någonting under period 1 och halva tvåan. Sedan vaknade dom när det blev för ruffigt. Till slut 21 – 18 i foul som hade kunnat vara 29 – 25 minst.

Jag brukar höja domare Begenicic ofta. Jag tycker att han är bäst för närvarande men igår var han inte med i matchen. Den nya domaren Mandic var godkänd med flest avblåsningar. De rutinerade avvaktade.

Den fd toppdomaren Ivars Januzems som var kommissarie i Köping måste ha fått några fler gråa hår när han såg domarinsatsen.

Godmiddag