När luften gick ur……….

I senaste Bänkvärmarna(BV) sade Rajacic att han har ”börjat att hata” Norrköping Dolphins herrar pga att dom vinner allt. Det är givetvis ett omvänt uttalande typiskt honom.

Alla vill besegra Norrköping men ingen verkar klara av det just nu. Jämtland hade chansen igår på hemmaplan men det blev för många konstiga TO och dumma foul.

Domarna bjöd dessutom på en provkarta med konstiga avblåsningar så gaphalsarna i Östersund hade säkert högt blodtryck.

Kommer du ihåg Udominate & A3 satsningen som pågick under 2012 – 2022 ?

Avundsjukan mot laget var monumental söder om Umeå.

Alla var förbannande från start mot namnet Udominate utom några få som hade lite känsla och fattade att namnet var en fullträff. ”Hatet ökade år för år” pga av namnet, lagets värvningar och stora framgångar.

Jag går så långt så att jag påstår att det är tack vara Udominate/A3 som både Alvik, Norrköping, Jämtland och Södertälje bestämde sig för att de måste satsa för att hänga på Luleå och Umeå.

När A3 försvann så gick luften ur SBL dam – tycker jag. Klasskillnaden mot 2012 – 2022 är gigantisk.

Det är jättekul om det kommer 6000+ åskådare till Hovet på finaleventet för Svenska Cupen. Det visar återigen hur stor basketsporten är i Stockholm. Runt om i landet är basket fortfarande en marginalsport förutom i Luleå.

Synd bara att man inte lade dammatchen först i programmet för det skulle innebära mer folk på den matchen än vad det blir nu när matchen spelas först 19.00. Jag hoppas att jag får fel men knappast.

Vad jag förstår efter att ha lyssnat på Dippel intervjun i Nicks hörna så ger storsatsningarna på Globen och Hovet inga rejäla intäkter utan att det snarare rör sig om break even eller tom minus projekt.

Är det  värt så mycket arbete av personalen på SBBF. Borde man inte prioritera annat ? Jag bara frågar ?

Och nu är det officiellt att det är hälsenan som har gått av för Allis Nyström så är säsongen över. Trist men hon kan vara tillbaka till starten i oktober 2024 om hon opereras nu och fortfarande har motivationen. 8 SM Guld med Luleå BBK kanske räcker. 

I BV fick jag även höra att en sammanslagning av Mark & Sjuhärad Basket kan vara på gång. Jag betvivlar trovärdigheten i det eftersom rivaliteten är så stor mellan föreningarna.

Mark/Sätila har stolta traditioner. Jag lyckades aldrig vinna där när jag coachade där.

Mark har en stabil högljudd hemmapublik och alla lag vet hur svårt det är att vinna i den hallen med tak hängda korgar som påverkar skyttet och publiken bak i nacken. Jag tvivlar på att de lokala eldsjälarna blir kvar om matcherna flyttas till sporthallen i Borås.

Kanske är det så att eldsjälarna i Mark håller på att trappa ner och att det är därför en sammanslagning är aktuell. Hoppas att det inte blir som så ofta vid sammanslagningar. Själen i föreningarna dör och snart även föreningen.

Godmiddag