BSKT stred heroiskt

mot övermakten från Luleå på onsdagskvällen. Vilket lag dom har i år.

BC Luleå har en sådan bredd på laget så att dom kan vinna rubbet.

Sjöberg saknades men det innebar bara att Luleå spelade snabbare och framförallt aggressivare i försvar ju längre matchen led.

BCL spelarna fick en utskällning redan i första timeouten för försvarsspelet. Jag tycker att det var lite oförtjänt för det var BSKT som överraskade med bra attackerande anfallsspel som skapade problem för BC Luleå

Det var väldigt hög nivå på kontakterna i försvarsspelet. Domarna valde att avvakta och avvakta.

Så länge som en spelare inte tappade kontrollen på bollen så kom det ingen avblåsning. Är det så ni vill ha det ? Inte jag. Snart har jag kanske sett min sista live match. TV:n kan man alltid stänga av.

51 – 45 till BSKT i halvtid var väldigt överraskande för mig. BSKT spelade frejdigt och rörligt och kunde därför vara i ledning i matchen trots att Czerapowicz neutraliserades totalt.

Jag vet inte om utskåpningen med 12 – 45 de sista 14 minuterna av matchen berodde på trötthet eller BSKT taktiken, men BSKT slutade att spela både försvar och anfall.

I försvar var man för långt ifrån och i anfall för orörliga. Då är det godnatt. 

Bara hälften av spelarna i SBL är hel professionella men ändå spelar man på som om alla var heltidsanställda. Jag tycker att spelarna i SBL borde få lite ledigt och vettig återhämtning med ett lite längre juluppehåll.

Alla lag borde ha spelat fredag den 22 december

sedan kunde man ha startat tisdag den 2:a eller kanske väntat till fredag den 5 januari så att alla hinner får igång kropparna men nej. Spelprogrammet är en administrativ produkt utan tanke på spelarna.

Ett bra beslut är det i alla fall att det i år blev BC Luleå hemma på tisdag och BC Luleå borta på lördag. I fjol hade BSKT bortamatch mot Borås den 30 december. Det kostade skjortan. Nu gör man som BC Luleå gjorde igår. Sparar lite slantar och tar bilar till matchen.

God Fortsättning​