Leday lämnar Jämtland !

 Det spekulera om att det beror på att han inte passar in i det som gäller i klubben. I sociala medier antyder man att det kan ha med ett uppträdande av honom i samband med bortamatchen i Norrköping som Jämtland vann.

Jag har svårt att tro att det som hände i Norrköping var avgörande för att ge Leday kicken. Det måste ha hänt ngt annat. Det brukar inte alltför sällan vara en olämplig körning eller något annat olämpligt uppträdande. Kanske har han käbblat med Chuck och det är ju inte lämpligt.

I Norrköping verkar men väldigt irriterad över att Leday passerade deras bänk och skrek och gjorde gester. Är det så känsligt i mästarlaget ? Var det så känsligt att åka på den torsken så att man måste haka upp sig på detta.

Det är inte direkt ovanligt att en del spelare tar till överspel när man har flyt.

Jag glömmer inte den fd Umeå BSKT spelaren Yannic Anzulunis firande framför Umeås bänk när han hade flyt och förde BC Luleå vidare i kvartsfinalen. Nästan ingen (bara jag) brydde sig även om det inte såg bra ut.

I fjol fick vi se Sheriff Drammeh spela över väldigt mycket i deras ”flytmatch” uppe i Umeå. Dom satta i princip allt och kunde inte förlora så framgången tog över och Drammeh häcklade BSKT´s trumslagare och ungdomsfans på långsidan. Det såg inte så kul ut med dom gesterna.

Nathan Dawit som spelade i Umeå BSKT i flera år kan inte låta bli att titta på Umeå bänken och le då och då efter att han återigen har satt en trea och egenhändigt sänkt Umeå. De enda gången Umeå har vunnit mot Norrköping det var när Dawit hade en dålig kväll.

I morgon kommer BC Luleå till Umeå för match ett av två den här veckan. Jag undrar vem som har fått svälta mest under den senaste veckan och vem som är mest hungrig.

BSKT´s vinst borta mot Södertälje innebär att BC Luleå är förvarande. Umeå är farliga trots allt.

Jag tror inte att Gustav Hansson kommer att springa och fira framför Umeås bänk om han får igång skyttet, eller skall jag skriva – när han får igång skyttet. Korgarna i Umeå Energi Arena är mer hemmakorgar för bröderna Hansson än vad korgarna i LEA är.

Stoppa skyttet från bröderna. Tvinga BCL skyttarna att driva mot korgen.

BC Luleås nuvarande laguppställning är väldigt imponerande om jag jämför med Umeå BSKT men det är även Södertäljes så visst finns det en vinstchans även om inte många tror på den.

God Fortsättning