”If you can´t shoot you can´t play”

Om du vill se en bra, spännande och dramatisk basketmatch då letar du efter gårdagens match i Euroleague mellan Fenerbache och Real Madrid. Jag spoilar ingenting om du inte redan vet hur det gick. Om du älskar basket då tar du den tid det tar och ser hela matchen.

Jag orkade inte titta på hela andra halvlek mellan Borås och Umeå BSKT och anledningen till det var bristen på variation i taktiken. Om man pressar på samma sätt och spelar samma zonförsvar hela matchen och låter sig bli ut bollade av motståndarna då är det brist på taktik eller brist på beslutsfattande.

Det går alltid att göra något även om man inte har tränat på det i två veckor. Nu körde man bara på i samma hjulspår hela matchen.

I Borås var det bara Ibi Watson som var bra. Med lite Finke försvar på honom i stället för på Logan som inte är bra just nu hade det kunnat sett annorlunda ut men nej. Taktiken var Finke på Logan och det ändrade man inte.

Varför startade inte Peltier nu när han äntligen var tillbaka ? Han är väl lagets #1 etta och staben har ju pratat om hans frånvaro från laget i en månad men nu när han äntligen var fit for fight så startade han inte.

Czerapowicz var magisk i första halvlek och sänkte 16 poäng men hur kan det vara så lätt att få honom ur spel. Det lyckades ju inte BSKT med med Watson. Fanns det verkligen ingen möjlighet att göra någon justering i anfallet i andra halvlek för att få igång hans skytte igen ? Är coachingen så statisk ?

Finkes en mot en spel nära korgen är också riktigt bra. Det borde gå att utnyttja bättre. Butler & Chatham dom är inte bra just nu. Peltier drar ner tempot. Jag tycker att han borde pusha bollen i stället. Umeå BSKT spelar alldeles för långsamt med den spelartrupp man har tycker HOOPS.

I kväll gör Polite debut för BC Luleå. Undrar om dom kan lita på honom ?

Tycker att han såg lite tung ut på de bilder jag har sett om jag jämför med hur han såg ut i våras i Södertälje. Hoppas att han inte har hunnit deka ner sig som Sumbry hade gjort för Sumbry var en bra spelare tidigare.

Köping har sett bättre och bättre ut den senaste tiden så dom kan definitivt stöka till det för BC Luleå i kväll men jag tycker att dom kastar bort för mycket bollinnehav på felval. Det spelar ju ingen roll om man har bra spelare i ett lag om dom gång på gång tar fel beslut.

If you can´t shoot you can´t play är en devis som jag tror att många håller med om, men om man väljer skott för det mesta i stället för att passa eller attackera då har man problem i vår älskade sport. 

Funderar också på omställningen för Gustav Hansson. I fjol höjd till skyarna av alla som #1 i SBL. Nu var Gustav inte ens påtänkt när Rajacic tog ut de tre bästa i SBL just nu.

När han kom till Luleå då var förväntningarna höga. Att döma av medias sätt att skriva om honom numera så har man inte samma krav på honom längre. Han är numera en man i rotationen.

Jag gav matchen mellan Södertälje och Norrköping några minuter men den var alldeles för dålig när jag hade Fenerbache vs Real Madrid i färskt minne från tidigare på kvällen. Skillnaden mellan basketen som spelas och domarnas agerande och publiktrycket är så gigantisk.

Godmiddag