Minibussar från Norrköping till Östersund ?

Jag tittade på Östersund vs Norrköping igår och konstaterar att Östersund kanske kan vara med och tävla om en semifinalplats i slutet på säsongen men bara om amerikanskan som landar i veckan Natalie Chou är tillräckligt bra.

Den defensiva planen fungerade bra för Norrköping men Kelliher lämnades lite väl fri mitt i ”hjärtat” och hon satta nästan alla lägen och höll Östersund kvar i matchen.

Chanelle Molina är inte i toppform ännu men hon visade upp lite av samma kvalitet som vi har sett när hon spelade i Damligan senast. Mot A3 gjorde hon bara 4 resp 11 p när hon spelade i Södertälje säsongen 2021-2022.

Av ngn underlig anledning matchades hon sparsamt av dåvarande coach. Molina har väldigt hög kapacitet men då måste hon spela många minuter och få några bra back screens då blommar hon ut.

Östersunds vara eller icke vara hänger nog på om amerikanskan som kommer i veckan Natalie Chou håller tillräckligt bra nivå. Hon lär vara 185 cm och en poäng görare med över 20 p i snitt i Australien nu senast………men hon är ju guard och det är väl inte det som laget behöver.

Pelander som var i A3 två säsonger spelade riktigt bra för Norrköping. Det ser ut som om hon har utvecklats till en bättre spelare med bättre mowes. Finska landslagsledningen verkade inte ha noterat det för hon var inte med i senaste landslagssamlingen vad jag kunde se.

Kate Oliver är en suverän spelare som lyfter Norrköping till final tillsammans med Johnson och Hjern – tror jag.

Noterade även att Norrköping verkade ha rest med Minibussar till Östersund.

Det rör sig om 72 mil enkel och minst 8-9 timmar körning. Jag hoppas att jag tolkade texten fel för det verkar ju helt galet att damlaget skall tvingas till en sådan resa. Dom kan knappast ha valt alternativet själva.

Norrköpings herrar borde få ta minibussar när dom skall till Östersund eller Umeå nästa gång. Inte mer än rättvist om det skall råda ngn rättvisa.

På novembers sista dag dök det helt överraskande upp en lite ljusglimt i inkorgen.

I ett nyhetsbrev från Umeå BSKT inbjuder man till uppstartsträff för Umeå BSKT Supporterklubb torsdag den 7 december på Uman Hotel 19.00 – 21.00. Jag hoppas att man får napp från gamla och nya supportrar. Jag är nog en av de största stödjarna även om jag inte är med i organisationen.

Godmiddag