Det är verkligen dags att se över spelprogrammet i SBL herr.

Med så utspridda matcher så blir det som härom dagen. Jag hade gärna tittat på Uppsala vs Norrköping live, men jag hade inte koll på att matchen spelades på måndag. Ingen annan idrott spelar väl på måndagar. Absolut inte internationell basket. mer än i något undantagsfall.

Jag skall ärligt säga att om inte jag har koll när matcher i SBL herr spelas då är det garanterat många fler som inte heller har det. Jag vill iaf helst se en match LIVE. 

Jag har i ett flertal krönikor torgfört att det är dags att börja spela matcherna på helger.

SBL s spektakulära herr basket borde ha en stor möjlighet att bli det nya lördagsnöjet för barnfamiljer om matcherna spela kl 15.00.

Jag är 100% säker på att här i Umeå skulle det vara en publikvändare.

Fredagsmys med familjen efter en arbetsvecka skulle kunna följas av basketgodis på lördag. Kollidera för guds skull inte med heliga söndag eftermiddag.

Jag tycker att det projektet borde vara värt ett försök under kommande säsong.

Jag upptäckte faktiskt nyss att Umeå BSKT spelar i Borås imorgon torsdag. Även den kunde jag ha missat om jag inte råkade ramla över den nu när jag kollade i spelordningen. Jag har inte satt larmet i mobilen på när BSKT spelar.

SBL på helgerna och internationella matcher mitt i veckan skulle innebära att fler svenska lag deltar internationellt – tror jag.

Det skulle även innebära att SBL kan fastställa spelprogrammet redan i början på juni, ha ett spelprogram som inte påverkas av europaspel, lag kunde resa & bo så mycket billigare och domarna skulle kosta mycket mycket mindre.

På SBL´s hemsida så skriver den sakkunnige Jonte Karlsson att vi, som nämner restaurang klubbarna skall sluta med det och i stället ta tag i det och följa dem och ha Norrköping som måttstock.

Jag kan utan att ljuga konstatera följande och det är att det inte finns en basketledare i varken Luleå, Östersund eller Norrköping som skulle lyckas med att få till det dom har åstadkommit där i Umeå Kommun.

I Umeå ser man inte seriöst på basketsporten trots 50 år av stor tradition. /se Hoops igår/

Jag tackar Jonte Karlsson för hans avslutande ord i krönikan:

”Och till sist, hatten av för Nässjö, Köping och Umeå som envetet fortsätter och bygger basketintresse, för det gör ni. Ni har min största respekt och jag kan många gånger se er som viktigare än de klubbar som benämns topp. Dessutom är jag övertygad om att även ni kommer få sportslig framgång. Umeå fick det förra året och varför inte Nässjö denna säsong. Och de sistnämnda har dessutom lyckats gneta till sig en ny hall som är klar 2025 om allt stämmer. Så allt går, om du arbetar, har målsättningar samt vilja och dessutom att du kan acceptera att inte alltid vara bäst”.

Godmiddag