Albin Frank dominerade……

Final # 1 i damernas WNBA mellan Las Vegas och New York spelades igår kväll. Vegas vann ganska enkelt med 99 – 82. Nyckel till framgång var att ta bort NY´s guards från poänggörandet och hålla Stewart under kontroll. Young, Plum, Grey och Wilson gick inte att stoppa och allt talar för att Las Vegas vinner men det stod 2 – 2 i matcher från grundserien före final 1.

Jag skall vara ärlig och erkänna att jag inte orkade med hela matchen. Jag tittade på 1.5 period men sedan hade jag fått nog av alla lååååånga pauser och låååånga time outs och lååånga high lights på spelare som inte spelade i finalen. Pauserna är så långa så att matchen tappar i intensitet och spänning. Pauserna är dessutom så långa så vem som helst får god tid att återhämta sig.

Jag klickade in mig igen i mitten på den fjärde perioden när Vegas ledde med 20 poäng men då spelade man bara av matchen. I USA är det inte fråga om att kämpa till sista sekunden. Om man anser att matchen är förlorad då lägger man av med försvarsspelet och det gjorde man ganska tidigt i den här matchen. Bäst av fem väger nog över för Las Vegas. Jag hoppas på NY för dom spelar roligare basket.

Tittade på en match från årets feltänk – TIPPOFF i Södertälje. Jag var mest nyfiken på Norrköping men faktiskt även Högsbo och jag blev inte besviken. Högsbo har i år ett ganska spännande lag. Dom kommer att vinna många matcher. Det var en riktigt trevlig basketmatch där Norrköping till slut vann med 75 – 70. Göteborgs spårvagnen spårade ur i slutet med ett flertal tokiga avslut.

När det gäller Norrköping så är Stella Johnson vass, Pelander lika ojämn som hon var i A3 och äntligen blev Hjern avblåst för sina höga luftdribblingar. Hon för ju bollen i nästan vid varje bollinnehav.

Publiktillströmningen var precis som väntad nämligen obefintlig. Om någon påstår att det var kul med gemensam Tipp Off då bluffar man. Hoppas att herrarna aldrig får en sådan ide igen. Det räcker med 1992 i Globen.

Jag fattar inte hur klubbarna kunde gå med på ett nytt försök med gemensam Tipp Off. Har man ingen koll på historien.

Jag var och tittade på IK Studenterna Umeå (IKSU) mot BK Vråken i div 2 på söndagen.

Ganska kul match att se för det 30 tal åskådare som var på plats. Det var högt tempo och intensitet och lite känslor. Matchen var jämn i halvtid. Jag tycker att det är trist att så skickliga spelare som Albin Frank och Victor Brännström inte spelar med Umeå BSKT i BEHerr. Dom unga pojkarna i ettanlaget skulle må gott av att ha med några så rutinerade spelare i laget.

Enligt mig borde dom inte behöva träna alla 4-5 träningspassen/vecka för att få spela, men om policyn är att laget bara är till för unga och dem som tränar alla pass så fattar jag.

Umeå BSKT vann BEHerr i fjol, men det hade inte varit möjligt om inte de äldre rutinerade killarna hade fått betydande spelminuter. I år kommer det troligtvis att bli många förluster.

Om BEH laget inte tar emot äldre rutinerade spelare då kan man inte heller förvänta sig några större sportsliga resultat.

Jag vet inte hur div 2 matchen slutade för jag avvek i halvtid. Men det var rätt kul att se iaf. Albin Frank dominerade.

Godmiddag