Experterna får tänka om när det gäller SBBK i SBL herr

I Luleå klagar alla på BC Luleås defensiv men i ärlighetens namn borde dom i stället erkänna att Södertälje var jäkligt vassa. SBBK var framförallt vassa offensivt och att dom vann väldigt välförtjänt.

SBBK spelade bra dubblings försvar mot Gustav och tvingade honom att passa ifrån sig bollen. Även de defensiva roteringarna var ofta bra. Det var lyckosamt.

Frågan är varför det tog så lång tid innan BCL slutade med pick & rull med Gustav. När dom släppte lös honom då vände matchen.

Det som var mest överraskande det var Södertäljes Bueriberi med hela 30 poäng. När han var i Umeå för en månad sedan då var han direkt dålig men nu visade killen oanande kunskaper. Var det ”a one day flow” eller…….

Nye guarden Durham är en kvalitetsspelare som direkt levererade 22 pinnar framåt men kanske lite väl chansartat försvarsspel än så länge.

Nya SBBK coachen använder Radosalijevic, som skytt (27p) och på det som han kan bäst nämligen post up spel och det är smart. Rado verkar ha bättre kondis i år och då orkar han hålla skärpan.

Vad jag har hört så är både Gaddefors och Lindqvist borta resten av säsongen och eftersom dom har höga löner så finns det nu underlag för komplettering av laget.

SBBK fyller på med ytterligare en bra amerikan. Som jag ser det så får alla experter tänka om och inse att SBBK i år kommer att vara med i toppen av serien när det drar ihop sig till slutspel.

Uppsala spelade bra i Norrköping men vem kan stå emot Norrköping när dom får spela så fysiskt som dom alltid får på hemmaplan.

Uppsala coachen skulle ha slitit av sig kalufsen i förtvivlan om han hade haft en hårkalufs pga alla uteblivna domslut när Uppsala anföll. Trist tycker jag att det har blivit på det här viset.

Domarna tillåter alldeles för mycket. Man avvaktar och släpper. Det vackra spelets tid är förbi. 

Uppsalas nya guard Paige visste jag var bra för han kommer från Denver området där jag har goda kontakter. High scorer och 27 pinnar i den första matchen visar på kvalitet. Han är inte billig så Uppsala har cash kontakter när det behövs.

Det vill till att BSKT gör en minst lika bra match i Uppsala på tisdag som man gjorde borta mot Köping om det skall kunna bli en vinst.

Nässjö hade inga problem att vinna mot Köping, som såg lika stabbiga ut som senast. Defensiven har stora brister och då blir det svårt att vinna matcher i SBL.

Godmiddag