Ett hårt straff men det biter….

Jag tycker mer synd om Borås än om Norrköping. Norrköping orkade inte stå emot Benficas fysiska försvar.

Borås blev bestulen på segern mot Burgas. Domaren avgjorde med en galen foul på Simon Gunnarsson. Kolla av sekvensen.

Om man blåser foul på honom i den aktionen då är man fel ute. Då letar man efter en anledning.

Jag hoppas att Kataja vinner mot Burgas idag så att målskillnaden avgör till Borås fördel.

Jämtland vann inte helt oväntat enligt mig mot Pardubitche. Proffsen med feta löner levererarde och Hampton som gjorde comeback frälste hemmalaget.

Avgörande ikväll men tyvärr inte med mig på plats. Ländryggen sätter stopp för 4.5 timmar ggr två på dåliga vägar. Kanske vill våra spanska coacher ta över biljetterna som jag hade.

Jämtland kan knappast stå emot Zaragoza om dom maxar det tunga artilleriet men man kan ju alltid hoppas. Lycka till.

Damernas Euroleague startade med några för en del oväntade resultat. Att Avenida skulle vinna borta mot Cukurova och att DVK skulle vinna borta mot Lyon – det var rejäla skrällar även om t ex Lyon inte har fullt lag. Ungerska Gyor var nära en superskräll borta mot Villenuve men det slutade 93-92 efter OT. Fenerbache, Prag, Schio. Virtus och Zaragoza tog väntade segrar.

Ellen Nyströms Sepsi var utan chans mot Zaragoza men Nyström var vassast i Sepsi med 17p och 17+ i effektivitet. Nyström är nu förlorad för svensk klubbasket. Snart ringer de större klubbarna.

I helgen startar SBL dam med att återigen testa en gemensam Tipp Off. Senast det genomfördes i Norrköping blev det inte lyckat och plockades bort till efterföljande säsong. Jag tror inte att det blir lyckat den här gången heller. Jag tror på Luleå, Norrköping, Södertälje och Uppsala. Det skall mycket till om ngn skall lyckas knäcka Luleå i en final på fem matcher.

Kalabaliken i Heleneholmshallen när Malbas och Mark möttes i Superettan har dominerat sociala medier de senaste dagarna. I slutet av matchen skanderade delar av publiken en ramsa med ordet seger. Många anser att det var n – ordet som användes.

Jag hoppas att man går till botten med detta och beslutar att om någon i publiken som sympatiserar med något av lagen använder n-ordet då borde hens lag dömas som förlorare direkt. Ett hårt straff men det biter och förebygger.

Godmiddag