Men vilken trist negativ krönika

som VK bjöd på i dagens papperstidning och på VK.se. Varför dra upp negativiteter när säsongen äntligen startar.

Alla vet väl att Umeå BSKT sedan inträdet i finrummet SBL har haft svårt att klara ekonomin, men man har fortsatt att kämpa och man har inte gett upp. Man har gjort det otroligt bra med tanke på förutsättningarna.

Trots att både skatteskulder och hyresskulder har varit stora så har man målmedvetet jobbat vidare och lyckats att ta sig till slutspel och i fjol tom semifinal.

Det tycker jag är beundransvärt av en förening med en omsättning som motsvarar en fjärdedel av vad lagen på övre halvan har.

De ideella ledarna som lägger ner massor av tid för laget förtjänar cred för det jobb man har lagt ner i många år och det är bara att hoppas att dom kan organisera sig lite bättre så att man till nästa år kan ha bättre organisation.

Umeå BBK (A3) hade också problem att klara ekonomin men där valde man att helt plötsligt oväntat och att lägga ner i stället för att ta upp kampen med skulderna.

A3 kunde ha spelat vidare med en liten budget men ledningen nöjde sig inte med att återigen bli en ”vanlig förening” som får kämpa i botten.

Som tur är så är den trista artikeln i dagens tidning historia och bortglömd nästa vecka när det är hemmamatch.

Däremot lär det bli fler negativa artiklar i framtiden för antalet vunna matcher kommer att minska drastiskt den här säsongen. Laget är ärligt talat ganska tunt.

BSKT har seriepremiär borta idag mot BC Luleå. Det finns knappast någon mer än de allra närmaste som tror på chans till vinst med tanke på sjukdom i laget. Det skulle vara en förstklassig skräll om BC Luleå inte vinner hemmapremiären mot ett brandskattat BSKT.

Godmiddag