De som lovar att hänga med……

Sveriges damlandslag får möta Storbritannien, Danmark och Estland i kvalet till Eurobasket 2025.

Många är nöjda och glada och räknar med att Sverige blir sämst tvåa i gruppen. Jag säger månne det och det av flera anledningar.

Storbritannien får man svårt att vinna mot både hemma och borta. Danmark är helt klart på gång. I det senaste EM kvalet slog man bl a Montenegro och var en trea från avancemang till Eurobasket. Estland har också ett nytt ungt bra lag på gång.

Sverige börjar borta mot GB den 9 november och spelar sedan hemma mot Danmark den 12 november.

Alla lag i kvalgruppen har lyckats med generationsväxlingen.

Sverige står enligt mig kvar på perrongen fortfarande och vet inte om man skall hoppa på tåget eller inte. Tjatet på att Magarity och Drammeh måste vara med måste ta slut för annars kommer dom troligtvis inte att delta.

Förbundsledningen måste bestämma sig för hur man vill ha det.

Be SBL coacherna lista alla spelare som dom anser borde vara med. Låt några oberoende kunniga personer titta på det med Lasse Johansson som sammankallande och bestäm hur man pratar med alla personligen.

De som lovar att hänga med ……från nu och tom EM 2025 dom är välkomna till landslaget. 

Jag tittade på Ellen Nyströms nya lag Sepsi som igår spelade kval till Euroleague mot TTT Riga. Det blev vinst med 59 – 54. Det tror jag inte räcker på bortaplan i Riga nästa vecka.

Nyström startade och fick spela mycket men fick uppleva att bli utbytt direkt hon gjorde ett misstag. Hon spelade på samma sätt som i SBL. Lite för långsamt och inte nog tufft. Det måste hon förändra om det skall bli succé. Straffkasten satt inte och även skotten svajade.  7p på 31 min.

London Lions åkte på minus 15 hemma mot DVTK från Ungern, trots att man har värvat ihop ett stjärnlag.

Coachen i LDL verkade sakna känsla för att ha inne rätt spelare på banan. Heta spelare byttes ut mot spelare som hade varit iskalla. Typiskt. Man väntar på att de som skall leverera börjar leverera och förlorar kanske pga det.

Jag är rätt säker på att det blir TTT Riga, Polkowice och DVTK som tar platserna i damernas Euroleague.

I kväll startar SBL herr med Norrköping mot Köping. Jag håller båda tummarna på Gehrke eftersom alla säger att matchutgången är given.

Godmiddag