”Kokade soppa på en spik”

Aldrig har en spelare, som inte har spelat en sekund för sitt lag fått så mycket utrymme i media som den okända oprövade basket killen Letino. VK gjorde Letinos ankomst till BSKT till säsongens hittills största artikel och det pga hans ryska bakgrund.

Nu har VK gjort det igen. När man fick reda på att Letino har lämnat laget vräkte VK på med en helsida och rubriken MOBBNING.

Killen har lämnat Umeå för 3 veckor sedan och var redan glömd.

Nu är det absolut ingen nyhet men när man skriver mobbning i rubriken då blir det många klick.

Lika sensationslystna Aftonbladet hakade givetvis på.

Snacka om att ”koka soppa på en spik”. Yrvakna Umeåbor klickade på artikeln på vk.se av bara farten för dom trodde givetvis att det var mobbning inom BSKT laget.

Read my words. Det finns risk att BSKT aldrig mer den här säsongen kommer att få en helsida i den lokala papperstidning. Så iskall känns basketen på på sportredaktionen trots att Umeå BSKT och Thorengruppens lag är stadens enda lag som spelar i landets högsta liga i de stora lag sporterna.

Krönikören i Luleå tippar BSKT sist i årets grundserie. Jag kan bara konstatera att coacherna och laget säkert inte har något emot att utses till underdogs i år igen. Så har det väl varit i stort sett alla år utom i fjol.

Tänk om BSKT vinner uppe i Luleå på fredag. Hemska tanke.

Godmiddag