BSKT var som ett helt annat lag på söndag

Umeå BSKT´s lag i BEH hade hemmapremiär igår mot AIK kl 14.00. Det som stack ut det var att två domare hade flugit upp från Stockholm för att döma matchen trots att Nasrollah, Jucevicius och Sevecic redan är på plats och skall döma kl 17.00. Alla tre satt förresten och tittade på BEH matchen.

Dom skulle självklart ha städat av den matchen utan problem innan det var dags för cupmatchen kl 17.00. Det är inte konstigt att klubbarnas ekonomi blir som den blir med så onödiga utgifter. Kanske finns det någon regel som säger att ligadomare bara får döma en match per dag i Förbundsserierna.

43 – 43 i halvtid mellan BSKT och BC Luleå var oväntat för mig. Jag trodde att BC Luleås tempo och intensitet i försvarsspelet som jag tidigare hade sett skulle föra dem till en bekväm ledning men icke det. Det var Sjöberg som höll dem kvar i matchen.

I halvtidspausen fick jag höra att en man ligger på NUS med aggressiv cancer och att hans tid snart är ute. Det har gått väldigt snabbt. Jag blev så ledsen. 

I många år har han varit en av Umeå basketens största supportrar, hans fru har spelat på 70 och 80 talet.Vi hoppas på ett mirakel. För mig blev matchen ointressant och betydelselös men…..

Det hände något med BSKT efter Uppsala matchen. Det var som ett helt annat lag som kom ut på planen. Förlusten med 95 – 97 efter förlängning mot BCL kunde lika väl ha slutat med vinst.

Allt som jag tyckte var dåligt i lördagens HOOPS, det var bra igår och det var nära att BCL fick säsongens första torsk. Arvidsson spelade inte för BCL, men det gjorde inte Chatham heller och dom tar väl ungefär ut varandra poängmässigt. 

Det som återigen förvånar det är kram kalasen, alla skratt och långa samtal mellan spelare i lagen FÖRE match. Det är lite svårt att förstå med tanke på att man en dryg timme senare skall banka på varandra hårt och trash snacka. Ur led är tiden.

I min HOOPS så kan jag inte låta bli att kommentera domarna. Igår träffade jag alla tre i Sporthallens bastu ett par timmar före matchen. Dom hade kört ett pass i gymmet. Dom visste inte vem jag var så dom blev förvånade att Hoops presenterade sig. Ingen av dom var SBL domare när jag coachade i SBL dam.

Jag var ärlig precis som vanligt och sade att jag inte gillar den höga tolerans nivån som man har nuförtiden.

Matchen skötte dom utmärkt som dom gör för det mesta men som sagt avvaktandet och den höga tolerans nivån vid kroppskontakt kommer att bli ett problem i år. Fulspelet kommer att bli grisigare när SBL drar igång.

Godmiddag