En långsam finlandsbåt……….

BSKT har alltid haft svårt på bortaplan och så blev det även igår mot Uppsala i Svenska Cupen.

Skämt åsido. BSKT spelade i hemmahallen men såg ut som en långsam finlandsbåt som håller på att vända på öppet hav. Inget tryck i försvar och ingen fart framåt. BSKT såg slitna ut.

Anfallsspelet var statiskt och alla cuts var långsamma, screenarna utnyttjades inte bra. Man spelade anfall utan att tänka smart och reagera rätt och det går inte i en komplex sport som basket.

Bortförklaringarna jag hörde var att laget har haft många krassliga och att flera rehabilterar fortfarande. Även den låga publiksiffran ansågs bidra till det svaga spelet.

I mina ögon var det Uppsala som neutraliserade det mesta pga bristen på speed i BSKT.

Sjukdom & rehab har givetvis inverkan men som helhet såg det svagt ut och om det inte händer något till på söndag då blir det inte kul mot BC Luleå.

Personligen tycker jag mig se en trupp med slitna spelare efter 4-5 veckors intensiv träning. 50-60 pass i hall sätter sina spår i en viss leda.

Jag tror att laget skulle må bra av mindre drillande och mycket ren skotträning och fem mot fem spel på träningarna kommande vecka men vem bryr sig om vad jag tycker.

Publiksiffran var väntad. Ingen annons i papperstidningen, inga affischer, inga massmejl till aktiva i föreningarna ja inte ens till coacherna. Man litar blint till de sociala medierna.

Det är ett kostbart misstag. De som kan betala ägnar inte många minuter till sociala medier. Ett tiotal fullt betalande random åskådare täcker ju annonskostnaden. Nu kommer inga random åskådare.

Umeås lokaltidning hade ingen bevakning på plats. Följaktligen bara en ”slattnotis” inredigerad på sista sportsidan i dagens tidning. Uppsala Nya Tidning verkar lika ointresserade av sitt lag. Inte en rad på UNT.se.

Informationen om att det skulle vara två domare i Cupen som i fjol stämde inte. Det dök upp tre grå herrar som hade hög toleransnivå och avvaktade i var och varannan kontakt situation. Det blir mycket märkliga situationer pga det.  

En av de konstigare var när Umeås Chatham stod stilla med bollen och blev påsprungen. Han tappade balansen och tog ett par steg. Domaren blåste stegfel på honom. Ridå.

Uppsala spelade bra och balanserat och vann egentligen ganska enkelt. Laget är väl coachat av den rutinerade Nikolaidis. Det var Uppsala som bjöd på bra basket och det gillade jag inte så jag åkte hem inför 4:e. Kanske ser jag hela matchen mellan Uppsala och BC Luleå.

Jag försöker ha lite koll på Europeisk klubb basket. Härom kvällen såg jag Unicaja Malaga utklassa Real Madrid. VM spelare saknas givetvis i lagen men Unicaja har något stort på gång.

Detsamma gäller Landes Basket i den franska LFB. I går möttes ligasegraren Lyon och cup vinnaren Landes  i mästarcupen. Landes körde över Lyon med 77 – 60. Dom har ett riktigt vasst lag på gång i år. Ser bättre ut än i fjol även om dom har tappat Magarity. Hennes nya klubb är Spar Girona, Spanien.

Marine Fauthoux har lämnat Landes för Lyon och jag kunde även se Sabrine Gruda på Lyons bänk men hon spelade inte. Landes utropstecken var nya Maquet, Salvadores och Pardon . 

Anoadolu Efes spelade igår kväll träningsmatch mot CSKA och blev överkörda med 88 – 66. Turkiska lagen fortsätter med att spela mot ryska lag trots att dom tillhör EU och inte skall samverka med Ryssland just nu. Åk inte till Turkiet på semester.

Rättelse 17/9: Turkiet är inte med i EU. Man har ansökt. Eftersom man inte är med så kan dom göra som dom vill och samarbeta med Ryssland.

Virtus Bologna sparkade på fredagen coach legenden Scariolo och tog in Luca Banci, som ledde Lettland i VM. ”Nya kvastar sopar bäst”

Godmiddag