-”Börja döma efter regelboken tycker SVT´s Jonas Andersson”

I helgen kommer herr matcherna i Svenska Cupen att dömas av enbart två (2) domare och inte tre (3) som det är i SBL. Så är det i alla helgens gruppmatcher. Hur motiverar man det ?

Jag föreslår att du som tittar på matcherna bildar dig en uppfattning om det är någon märkbar skillnad mot tre domare. Jag tror inte att du ser någon skillnad mer än att dessa två får blåsa lite fler gånger i pipan. Kanske blir dom lite svettigare.

Jag har länge hävdat att merkostnaden på runt 8-10 tkr/match är för hög för att motivera tre domare i stället för två i vår fattiga SBL. Regeln gäller även i SBL dam. Det kostar mer än det smakar. Det är jämställt men på tok för dyrt i förhållande till kostnaderna.

Det enda tunga motargument som jag har fått till min åsikt är att SBBF måste hålla den nivån för att behaga FIBA. Skippa FIBA och gör om. 

Fredag 15/9 kl 19:00 Umeå BSKT mot Uppsala i Sporthallen

Lyssnade på BC Luleås podcast med Håkan Larsson som gäst. Jag gillar vad jag hör. Det som var intressant var att han hade den med Lettland så framgångsrika Luca Banchi som coach i Italien 2006. Han var tydligen ok men inget särskilt.

Hockeyjournalisten i SVT Jonas Andersson vill att domarna i SHL skall börja döma efter regelboken. -”Det kommer att gynna lirarna och det tekniska spelet och publiken”. Jag gillar Jonas Andersson. Tänk om de svenska basketdomarna också skulle våga börja att följa regelboken. Effekten skulle bli densamma.

Julie Vanloo har bytt till Galatasaray (fel igår när jag skrev Olympiakos) i Grekland. Hon måste ha fått bra betalt för Olympiakos är inte bra än så länge iaf. Jag såg en match med dem härom kvällen och det var definitivt inte bra.

Tre veckor till kvalmatchen mellan Jämtland och Zaragoza (Torsdag 5/10 kl 19:00). Jag köpte fyra courtside biljetter på parketten mitt framför Zaragozas bänk till mig och några kompisar. En sådan match kan man inte missa även om det tar fyra timmar i bil dit. 

Godmiddag