VK säger nej till att sända SBL

Västerbottens Kuriren är den enda tidning som inte kommer att strema matcherna i den svenska basketligan . Ja det är sant. Alla övriga lokaltidningar i NSD.se, OP.se, UNT.se, LT.se, NT.se, BT.se, VLT.se och SD.se har tecknat samarbetsavtal med Expressen men inte VK som ansåg att dom inte ville betala vad det kostar.

Jag tror inte jag är fel ute om jag misstänker att Umeås hemmamatcher inte är särskilt intressant för Expressen att studio bevaka kommande säsong. En sämre bevakning och uppföljning av matcherna kan också komma att innebära sämre intäkter för klubben.

Spännande info som Tapio Joulamo kom med i senaste inlägget i HOOPS. Jag hade ingen aning om det som händer i USA nämligen att många av de bästa dam proffsen vill stanna hemma i USA och spela 3X3 eller 1X1 basket i stället för att åka ut i Europa och tjäna pengar.

Det lär inte bli aktuellt om inte pengarna blir dom rätta på hemmaplan.

Ett par säsonger i de största klubbarna i Euroleague finansierar ju ett helt liv – om man vill ha mer än vad man behöver så kör man i Europa eller Kina så länge som dom betalar.

Det som händer inom golfen, fotbollen och givetvis i NBA äcklar mig. Jag har slutat att titta på dessa överbetalda idrottare. Så bra är dom inte så att dom skall få sådana löner. Fattar dom inte att dom är ”troféer” för snuskigt rika snubbar.

Snacka om extremt dålig planering AV BSKT. 

Noterar att BSKT har hemmamatch måndag den 8 januari mot Borås. Hemmahallen är upptagen pga SDF turneringen i Innebandy från 3 januari tom den 7 januari så BSKT måste träna ”på bortaplan” fem dagar innan matchen.

BSKT hinner bara få en timme på matchdagen i hallen innan matchen.

SDF turneringen kan man inte göra något åt men någon borde ha uppmärksammat detta och fått matchen flyttad till åtminstone tisdag men helst onsdag. F

örresten varför spelar man måndag. SBL matchdag är ju tisdag. Är det Borås som har match på torsdag som har fått styra detta ? Gör om och gör rätt.

Ryktet placerar Tilda Trygger i Valencia. Om det är i det spanska ligalaget och Euroleague laget är osäkert. Om det är där då är det en utbildningsplats som heter duga.

Än så länge finns hon inte på deras roster men om hon hamnar i det laget då får hon namnkunniga medspelare såsom Alba Torrens, Leticia Romero, Queralt Casas, Cristina Ouvina, Raquel Carrera alla landslagsspelare i Spanien plus Marie Güelich, landslagsspelare i Tyskland.

Lite nyfiken är jag på hur mycket Södertälje betalar Bernat Canut för att han skall coacha damerna i SBL i år. Han går knappast att signa för några futtiga €.

Killen är bara 34 år men han kommer från ett toppjobb som head coach för Spar Girona i fjol. Han hade förresten Binta Drammeh i sitt lag i fjol.

Girona spelade en tempostark, variationsrik och smart basket i fjol men spelartruppen var en helt annan än den han får i Södertälje. Jag läser i Lt.se att man ägnar mycket tid åt att skaffa sig kondition.

Kondition borde hela truppen ha haft när man samlades, men det är ett bra tecken att man nu springer mycket för det kommer att behövas. Om man bara springer i hallen så räcker inte det men det kanske man förstår.

Godmiddag