”Elliot & Larsson is back”

BSKT höjde sig ett par snäpp när man på söndag mötte Södertälje. Defensiven var mycket tuffare och även i anfall spelade man bättre tillsammans. Utropstecknen var Czerapowicz, Finke, Chatham och Peltier.

Buttler är ursäktad ett tag till pga sina knäoperationer och rehab men inte hur länge som helst. Övriga spelare har en hel del att göra inför SBL starten.

Vinst med 82 – 72 mot Södertälje ser bra ut men man skall komma ihåg att det var en träningsmatch, som trots allt bara säger en del. Spires foulade ut sig snabbt och dessutom fick SBBK´s nya spelare på bänken drygt 80 minuter av 200. BSKT´s bänk bara 50+ minuter.

Helgens höjdare var utan tvekan BC Luleå. Jag har redan plussat för dem i lördagens HOOPS men här kommer mera. BC Luleå spelade ut Kobrat efter noter. Det finska laget uppträdde som om dom hade besökt staden nöjesställen ända fram till på småtimmarna.

Elliot (G Hansson) & Larsson (Arvidsson) är tillbaka i Plannja förlåt, BC Luleå. De nya jänkarna är bättre än Aulander och Tillman. Om Sjöberg kan lätta på midjemåttet och komma i toppform då har BC Luleå en förstafemma som kan lira med alla.

Jag ser fram emot att få se dem spela Svenska Cupen i Umeå tom två gånger redan nästa helg. 

Jag skrev i HOOPS i fredags följande vad det gäller domarnas arbete:

”Det varnande fingret” skall man vara återhållsam med och i stället varna mer verbalt.

-Jag såg inte mycket av fingret i helgen och det var bra.

”Man kommer även att avvakta mer i olika kontakt situationer” och läsa av utvecklingen.

-Det var väldigt tydligt att Jusevicius & Nasrollah avvaktade i många situationer. Det gick bra den här gången men skaderisken ökar när man tillåter mycket kontakt

”Det kommer utan tvekan att innebära mer fysiskt spel och mer gnäll”.

-Det var inte särskilt fysiskt i helgen och följaktligen knappt något gnäll alls däremot lite väl mycket trash talk från BC Luleås bänk. Det måste coach Larsson ta tag i.

”Man kommer att titta extra noga på vad som händer i screen situationer”                     

Ja det gjorde man och det var lite petigt i överkant ibland. Det går ju inte att stå blixt stilla och man måste väl ändå få skydda sig genom att sätta upp armarna när en hård kollision är på väg.

”Fasthållningar vid P&R skall beivras bättre liksom blocking fouls under korgarna”. 

-Det var väldigt få fasthållningar vid pick och rull. Några passerade utan åtgärd. Man avvaktade lite mer än vanligt i dessa situationer. Besluten med blocking fouls var bättre än i fjol.

Tysklands Förbundskapten Gordon Herbert på presskonferensen: -”Dirk was then Denniz is NOW”.

Tyska fotbollförbundet visade extremt dålig känsla när man samtidigt som VM finalen pågick gick ut med att herr fotbollslandslags förbundskapten får sparken. Vem tror du fick största rubrikerna i den tyska sport media.

Godmiddag