”Det börjar brännas”

Kommande helg har elitdomarna och kommissarierna årets ende stora samling inför seriestarten i slutet av september. Jag hoppas att det kommer ut information efter helgen om vad man har kommit fram till.

Vad kommer man att titta extra på i år ? Vad är viktigt för spelare och coacher att fokusera på ? Blir det slut på tjatet om att tröjorna skall ner i brallorna ? Är det äntligen slutsnackat med coacher och spelare i tid och otid ? Får damerna chansen att döma mer i SBL herr kommande säsong ?

Det är underbart med basket men inte med den brottning och märkliga brott mot spelets idé som tillåts ute på planen numera. Det är inte kul att se alla konstiga kontakter, fasthållningar och filmningar som får passera utan åtgärd under VM.

Vår TV expert vrålar ut i TV att han älskar det fysiska spelet men det är ju inte fysiskt spel utan dåligt försvar. 

Jag ryser när jag tänker på vad de svenska domarna ev har tänkt att tillåta när säsongen kommer igång. I fjol var det något bättre och striktare dömning än säsongen 2021/2022. Jag är säker på att det kommer att bli ett snäpp värre med den fysiska kontakten än i fjol pga VM nivån.

Basket är inte vackert när man får spela försvar som i handboll

Denver Nuggets vann NBA och kallas i USA för World Champions trots att man just nu spelar VM för att få fram The World Champions. Är det inte dags för en match mellan NBA Mästarna mot VM mästarna för titeln The Real World Champions ? 

Godmiddag