Blir det spel på LED skärm i VM ?

Det blir intressant att se hur man tänker i Luleå BBK inför kommande säsong. Tappen av alla tre suveräna amerikanskorna och nu dessutom lagkaptenen Ellen Nyström är tufft.

Detta är något som ofta kommer som ett brev på posten när man är framgångsrik.

Titta på Umeå BSKT. Det är vanligt att lag blir sönder värvade. Head coachen Balibrea plus bröderna Hansson redan borta och Jefferson letar efter större slantar.

Det är många gånger under de senaste 30 åren som Luleå dam eller herr har värvat Umeå´s bästa spelare. Inget konstigt med det.

Det går att hitta lika bra amerikanskor till Luleå BBK om klubben är beredd att betala 5-6 tusen €/månad.

Ellen Nyström ersätter man inte i en handvändning. Jag skulle ha ringt Kalis Loyd.

Nyströms nya klubb Sepsi, Rumänien kommer att kvala till Euroleague. De får möta någon av TTT Riga, Lettland Polkowice, Polen eller DVTK Miskolc, Ungern (lottning 9/8). Alla tre lagen är bra. Vinst och Sepsi tar plats i Euroleague. Förlust och det blir spel i Eurocup i stället.

Skulle vara häftigt för Nyström med spel i Euroleague. Chansen finns även om det blir svårt. Jag håller tummarna.

Noterade att Daniel Johansson lämnar Jämtland för spel i Tyskland. Ett ganska tufft tapp för Jämtland men det är bara att inse att unga spelare söker sig vidare när lyftet inte kommer i den klubb man spelar i.

Om lyftet kommer då kommer anbuden och de större slantarna. 

Både Håkansson och Birgander är nya i Murcia. Är det därför dom lämnar återbud till landslaget ? Dom behöver landslagsveckorna för att acklimatisera sig i sitt nya lag. Coach Alonso i Murcia verkar vara en balanserad men krävande coach. Jag har studerat honom i många matcher.

I vintras skrev jag i HOOPS om att man under damernas U19 VM i Spanien skulle testa spel på ett golv som består av en LED skärm. När kvartsfinal spelet igår inleddes i Madrid så spelade lagen på en LED skärm.

Det var extremt spektakulärt med växlande ljus vid presentation, under timeout. pauser och tom under straffkast. Jag tycker att det blev lite väl mycket bildbyten men det tycker nog inte FIBA. Kulorna lär rulla in från hugade sponsorer.

Jag tycker att golvet såg halt ut så det blir intressant att läsa vad man kommer fram till efter utvärderingen. Frågan är om det stundande VM spelet som startar 25 augusti också kommer att spelas på en LED skärm.

Godmiddag​