Många pallar inte för mediatrycket

Jag läser i lokaltidningen att Jordan Peltier kallas för ”Gustavs ersättare” samtidigt som man lyfter fram att han har ”en karriär fylld av skador”. Det blir lite konstigt. En bra nyhet som samtidigt känns som en negativ nyhet.

Vad jag vet så är det ingen i Umeå BSKT som kallar Peltier för Gustavs ersättare.

Det är media som kallar honom för Gustavs ersättare.

Alla vet att det Gustav Hansson  presterade i fjol inte går att ersätta rakt av med någon svensk spelare. Jag är tom tveksam till om Gustav Hansson någonsin kan upprepa säsongen 22/23.

Det går knappast att räkna med 100% från Peltier under de närmaste månaderna om knäskadan nu i mitten av juli inte är fullständigt rehabiliterad. Kanske skulle man ha gjort en läkarundersökning innan man skrev med honom.

Om han är helt frisk och redo för 100% då är han en riktigt bra spelare. Låt oss hoppas att det ligger till på det viset. 

Jag är rätt säker på att Umeå BSKT letar med ljus och lyckta efter en amerikansk pointguard just nu, som förhoppningsvis kan axla manteln efter Gustav Hansson. Om man inte gör det då vet jag inte vad jag skall tro.

Det går givetvis att genomföra en säsong i SBL med nuvarande guard besättning Peltier, Eriksson-Hansson, Lindblom men det skulle bli tufft utan en hyfsat rutinerad amerikansk pg.

Vågar man satsa på Cole Welle igen som backup femma till Will Butler det är frågan. Eftersom inget har hörts när det gäller Welle så tippar jag att man letar efter en ersättare. Welle och Balibrea funkade bra men nu är den tiden över.

Nu när det nu står klart att både Spires och Desport lämnar Norrköping så kom jag att tänka på Desport. Kanske kan han vara ett alternativ för BSKT, men knappast. Han lär ha en för hög prislapp efter åren i Norrköping.

Noterade i Nt.se att Desport är besviken på coach Riipinen. Ingen kontakt. Inte ett samtal, sms eller mejl. Kanske är det inte coachens uppgift att sköta spelarkontakterna men trots allt förtjänar han lite info om vad som händer.

Lyssnade på senaste Bänkvärmarna igår.

Det är bara att konstatera att dom är otroligt kunniga och insatta i NBA och då inte bara dagens lag utan även historiskt. För mig blir det rena grekiskan när dom bollar alla namn i NBA mellan varann.

Jag har noterat att det finns många ungdomar som inte spelar basket utan snarare är aktiva  på hög nivå i både innebandy och fotboll men att dom har stor kunskap om NBA och massor av spelare i den ligan.

Bra idrott är alltid intressant. Dessa personer från andra sporter som gillar att kolla på basket har förmodligen tid att ligga hemma mitt på dagen och kolla på all möjlig sport och då är basket # 1.

När det gäller U 18 damernas prestation i EM B gruppen var dom i BV väldigt försiktiga. Det är så tydligt hur svårt det är för dessa experter att vara kritiska när det gäller basket i deras närhet.

När det gäller NBA spelare, Euroleague spelare och liknande då kan man ta till den stora sågen hur enkelt som helst eftersom ingen kritik lär bli aktuell.

En trettonde plats (13) i B gruppen eller 29 plats i Europa är ett formidabelt fjasko eller kanske inte. Spelarna är antagligen inte tillräckligt bra om man jämför med övriga Europa. Bara de ologiska förväntningarna.

U 20 herrarna har chansen att avancera till A gruppen efter att ha vunnit alla matcher i gruppspelet. Det blir Switzerland i kvartsfinalen i morgon och det blir inte lätt. Spelet har varit väldigt upp och ner. Klarar man den matchen då är man nära. Coachningen har varit bra. De som spelar bra får spela.

I var och varannan artikel i lokaltidningen kan jag läsa om unga spelare som benämns som ”stortalangen, storstjärnan, jättetalangen, jättelöftet, stjärnan” osv . Jag tänker på de stackars ungdomarna som får den pressen på sig i media innan dom har fyllt 18 år.

Många pallar inte för mediatrycket.

Godmiddag