Heja Hooja !

Läser på FB att Victor Sundqvist på SBBF vill uppmärksamma händelser och profiler från olika decennium som har haft en impact på basketens utveckling.

Bra tanke av Victor. Jag har tjatat om detta i flera år i HOOPS att det är dags att börja uppmärksamma och även använda sig av all den kunskap och expertis som finns runtom i landet. Alla är inte döda ännu.

När jag tänker på detta så dyker några namn och händelser upp direkt. Det finns givetvis många fler men detta är mina första namn.

60 & 70 tal

Egon Håkansson – Mini Basket Cup och Johanneshov. Det var basketens uppvaknande i Sverige

Anders Grönlund – basketskolan på TV och Mr Basket i Buster

Lars Aasa – IF Polcirkeln vann och var i final i Mini Basket Cup flera ggr – kvällstidningar och TV. 

Jan Anders Eriksson – eldsjälen bakom Luleås basket, tog ut mig i PA länslaget.

70 & 80 tal

Miki Herkel – Malbas + landslaget. Miki Herkel Cup – historia

Bill Magarity – vilken spelare – lite kantig men effektiv.

Jonte Karlsson – Södertäljes stjärna och även i landslaget, bra landslagschef, nu bra TV kommentator

80 & 90 tal 

Ike Person – Skellefteå, Uppsala – dominerade skytteligorna – alltid framgång för hans lag. R.I.P Ike

Rolf Nilsson – framgångsrik coach i Solna och FK med väldigt vänlig och trevlig stil

Bengt Viström – framgångsrik i både herr och dam elitserie coach samt FK.

NBA Clinics i Husqvarna (500 deltagande coacher från hela Europa) och Malmö (300 coacher från hela Europa) – ett trendbrott som aldrig har upprepats.

00, 10 och 20 tal

Det avstår jag helt ifrån att ha åsikter om eftersom internet då tog allt som har med information och åsikter till en helt annan nivå. Den som inte gjort särskilt mycket kan vara den som har synts och hörts mest.

Fotbollens förbundskapten för damlandslaget tog ut spelare till VM, som är skadade, halvskadade och som inte har spelat en match på länge. Han borde ha visat lite pondus och satsat på nya yngre spelare i stället. Detta är en ”svenskt problem” tycker jag. Man vågar inte ta obekväma beslut. Om möjligt så utökar man truppen för att slippa ta ut eller lämna hemma spelare.

Hooja & DJ Mårdhund nobbar Aftonbladet och Rockbjörnen trots att dom är galans höjdpunkt. Heja Hooja. Jag har tidigare skrivit att jag tror att dom nu lägger av när magin är bruten. Vi får se om jag får rätt. Det vore Norrbottnisk logik. 

Godmiddag