Klassisk miss kan ha avgjort

Jag tror att en klassisk coach miss avgjorde EM finalen mellan Spanien och Belgien.

Spanien hade en spelare som spelade med superflow och det var Casas. Hon satte alla skott och spelade super försvar mot Vanloo och Allemand. Ledningen var stabil eller ökade hela tiden när hon var på planen.

Coachen bytte ut henne och hon kallnade på bänken.

Jag förstår inte att coach Mendez inte förstår att en spelare som har killer ögon och flow blir inte trött. En spelare som kommer in i det tillståndet kanske bara gör det en gång i livet och då borde hon få lira vidare.

Spanien har en drös med bra guards så jag antar att det var dags att rotera enligt game planen. De som kommer in är bra men det var ett misstag att ta ut Casas. Är det bara jag som tycker så ?

Jag hade tippat Spanien som vinnare pga deras breda trupp och stora talang men jag tycker verkligen att det är fantastiskt kul att Belgien vann.

Meesseman är fantastisk och guarderna Allemand och Vanloo höll måttet i andra halvlek när matchen skulle avgöras.

Svenska spelare borde inse att om Vanloo som inte var så här bra när hon spelade i Luleå nu är mästare och med i All Star Team så borde det finnas en möjlighet även för några svenskor med rätt inställning och ödmjukhet att nå högre höjder men då krävs det uppoffring och spel i landslaget.

Eurobasket 2023 har varit det bästa någonsin. Europeisk basket har tagit jättekliv de senaste 10 åren men det gäller att jobba vidare för steget till de bästa är långt. Det känns tyvärr som att tåget har gått och  Sverige står kvar på perrongen. Tar det 10 år att komma ifatt ?

Efter finalen tittade jag på WNBA matchen mellan Conneticut och Chicago. Spelet är mycket snabbare i alla delar och den tekniska skickligheten och spänsten är frapperande.

Frankrike valde att nobba Marine Johannes en plats i EM eftersom hon pga WNBA spel bara kunde delta en vecka i förberedelserna med landslaget. Jag undrar hur man tänker i det franska basketförbundet nu när det bara blev en tredjeplats samtidigt som Johannes spelar på topp i WNBA.

Godmiddag