”Det är bara bulli snack”

Det blev ingen enkel vinst för Spanien. (69 – 60) Ungern kom tillbaka efter stort underläge och pressade Spanien till slutminuterna.

Det tjatades i sändning om att Ungern hade 23 turnovers men inte något om att Spanien fick spela väldigt tufft försvar som orsakade många TO. Kallas för favoseger.

Jag har tippat Spanien som slutvinnare men det finns svagheter.

Det var rutinerade Alba Torrens som frälse Spanien mot Ungern. Flera av de duktiga unga kom av sig. Conde spelade inte alls troligtvis pga axelskadan hon fick i senaste matchen.

Det blev vinst för Belgien i den andra semifinalen (67-63) och det gläder mig för även Frankrike fick spela ett för hårt försvar (som Spanien).

Vanloo och Allemand vann guardkampen och Meesseman slapp foulproblem och höll klassen och det räckte.

Spaniens spelartrupp är bredare och talangfullare än Belgiens därför har jag tippat Spanien som vinnare redan före EM. Inför kvällens match 20.00 hoppas jag på Belgien för dom spelar så bra tillsammans men…….

Spanien guards kan kämpa ner  Vanloo och Allemand om dom får spela stenhårt försvar utan avblåsningar. Där avgörs matchen.

Om Belgiens guards fixar jobbet då vinner Belgien sitt första EM guld i kväll ca 22.00.

Bronsmatchen kl 17.00 är matchen som ”ingen vill spela” enligt experter, men ”det är bara bulli snack”. Bronspengen i ett EM är viktigt för alla nationer som inte är etta eller två jämt. Jag hoppas att Ungern vinner mot Frankrike, men det blir svårt.

Vimpelin Veto som vann bronsmatchen i den finska damligan var överlyckliga. Dom hade aldrig varit i närheten av den framgången tidigare.

Tyskland och Serbien gör upp om femteplatsen. Spelarna i Serbien försökte se glada ut efter vinsten mot Montenegro men det ser krystat ut. Dom vet att dom har misslyckats totalt och att kritiken kommer att bli hård. Det stod ”Leave me alone” på coach Maljkovics tröja.

Godmiddag