Hemmabygge, madrass & träplankor

Alla kvartsfinaler slutade som väntat men Ungern höll på att sjabbla bort matchen mot Tjeckien efter att ha lett med stora siffror. Matchen slutade 62 – 61. Ungern kunde inte utnyttja sitt stora längdövertag.

Belgien hade utbildning med Serbien. Jag tycker att Serbien är mycket bättre än vad dom lyckades prestera. Kans ek berodde det på trötthet och resa i kroppen. Efter 14 – 0 i inledningen av Belgien så var matchen nästan redan över. 93 – 53 måste ha varit riktigt jobbigt för de senaste mästarna. Förbundsbasen Danilovic såg inte så munter ut på läktarplats. 

Frankrike startade som Belgien med en överkörning. Montenegro hade ingenting att sätta emot. Frankrike sköt direkt sönder zonförsvaret och då var matchen över med 89 – 46.

Spanien inledde på samma sätt mot Tyskland. Tyskland hade svårigheter att få igång sitt lagspel och med solokörningar blev det 67 – 42.

Spanien mot Ungern i semifinal kl 17.45 på lördag borde bli en ganska lätt uppgift för det skickliga spanska laget som hade råd att spela bänkspelare i många minuter.

Belgien mot Frankrike blir intressant. Trots Belgiens strålande spel under hela slutspelet så lär det knappast bli en lätt vinst. Frankrike har en bra trupp. Frågan är om guarderna Fatuoux och Bernies håller samma klass som Vanloo och Allemand. Matchen kan avgöras på bakplan. Om Meesseman och Linskans i Belgien klarar sig undan foulproblem då talar mycket för Belgien.

Tyskland och Tjeckien gör upp om en kvalplats till OS kl 12.45 i morgon. Detsamma gäller Serbien och Montenegro kl 14.45. I mina ögon så ser Tjeckien vassare ut än Tyskland. Montenegro kan definitivt slå ut Serbien och det vore en stor skräll om det händer.

Tittade på finalmatcherna i ABA ligan mellan Partizan och Röda Stjärnan. Hårda fantastiska matcher inför runt 20 000 vilda åskådare. I en av matcherna kastades en stol  och en glasflaska ner mot lagbänksområdet som tur var utan att skada någon. När matcherna var slut tände det röda brinnande bengaler i mängd på läktaren. Inga fans från bortalaget var tillåtet på matcherna.

Tittade även på Rwanda mot Burundi i Afro Basket Qualifiers i Tanzania. Lagen spelade på ett sprucket betonggolv. Det var träplankor och en stor säng madrass framför ställningen för att skydda från den hemma byggda stål ställningen. Det fungerade det också. Det var ganska vild basket med massor av jättelånga spelare men det fungerade det också.

Trevlig Midsommar