Eurobasket Dag 4 & 5

Härliga matcher ! Det blev som jag skrev nämligen – kanske tvärt om. Montenegro slog ut Grekland och Tjeckien slog ut Italien. Grekland och Italien höll inte för favorittrycket för det hade dom tycker jag. Montenegro och Tjeckien spelade som om det var den sista matchen i livet och fick flyt.

Nu blir det Frankrike för Montenegro. Det finns nog ingen som tror att dom kan störa Frankrike, men får dom samma flyt igen då kan det hända. Det är nog samma visa med Tjeckien mot Ungern. Tjeckien kan vinna om dom kommer in i flow, men Frankrike och Ungern är för starka.

Tyskland imponerade mot ett tröttkört Slovakien men nu blir det Spanien i kvarten och då är det över. Kul för Tyskland med lite framgång igen i Eurobasket. Great Britain gav Serbien en match ända fram till de sista minuterna, men kunde inte riktigt stå emot det fysiska försvaret.

Kvartsfinalerna ser i mina ögon ut som ganska klara. Ungern bör vinna mot Tjeckien särskilt om dom kan utnyttja sitt enorma längdövertag. Frankrike slår ut Montenegro även om Montenegro återigen får till en flow match. Spanien vinner över Tyskland.

Klockan 15.00 i morgon får du inte missa. Belgien mot Serbien borde sluta med Belgisk seger om jag utgår ifrån vad jag har sett under den senaste veckan men Serbien kommer garanterat ut med sitt ”halvgrisiga” pressande försvar och det gillar inte eleganterna från Spanien. Belgien kan missa semi.

Om det blir som jag tippar då är det Belgien mot Frankrike i den ena semifinalen och Spanien mot Ungern. Efter kvartsfinalerna är det dags att tippa utgången av dessa matcher, men jag håller fortfarande på Spanien som mästare.

Lyssnade på senaste Bänkvärmarna. Jag tror att dom har väldigt många yngre lyssnare och väldigt många nördar eftersom innehållet blir så djupnördigt. Jag gillar ju basket och har nu på gamla dar även börjat att gilla NBA eftersom det är så mycket lagspel numera och så professionella domare. Jag saknar 3NOLL5 podden som har gjort uppehåll. Men jag lyssnar iaf på Värmarna och Nicks rapporter…………..

Godmiddag