Eurobasket dag 2 ungefär som väntat.

Jag skrev att Grekland har kapacitet att spela med Lettland och så blev det.

Disciplinerat spel och smart utnyttjande av Fassoula inside innebar en fin vinst mot Lettland med 73 – 65. Lite underskattning från Lettland. Försvaret var inte ens nära som mot Spanien..

Montenegro hade ingen chans mot Spanien 78 – 57.

Spanska Conde hade 0 poäng mot Lettland bara 8 minuter. Coachen Mendez insåg sitt misstag och gav henne stort förtroende och Conde levererade 22 p.

Spanien vs Grekland och Lettland vs Montenegro är de sista gruppmatcherna. Dagsformen avgör. Montenegro kan absolut slå ut Lettland.

Belgien imponerade igen med 41 – 84 mot Tjeckien som inte är dåliga. Vad skall stoppa Belgien ?

Ungern hade matchen mot Turkiet ”som i en liten ask” men några tokiga beslut de sista minuterna kostade dem vinsten. Turkiet var kyligare och vann med 68 – 69. Både Grekland och Turkiet är väl coachade lag och spelarna följer direktiven. Det kan bli lyckosamt för dem.

Serbien överlägsna i sin grupp med två vinster, igår med 90 – 52 mot Slovakien.

Zandalasini vaknade (33 p) och då vann Italien komfortabelt med 68 – 88 mot Israel. Hemmanationens sista chans till kvartsfinal är vinst mot Tjeckien i morgon. 

Frankrike spelar inte särskilt bra men dom vann i alla fall med 63 – 57 mot Great Britain och är redan nu klara för kvartsfinal.

Tyskland lyckades vända och vinna med 62 – 66 mot arrangörslandet Slovenien. Ingen succé hittills hos arrangörerna. Jag tippar att GB och Tyskland följer med till kvartsfinal.

Spanien såg ut som ett helt annat lag efter smällen mot Lettland. En mot en basket håller inte på den här nivån, inte ens för Spanien. Jag tippar att dom gå rent ända fram till finalen från och med nu.

Söndagens mest intressanta blir Montenegro vs Lettland kl 11.15 samt Belgien vs Italien kl 14.15. Det är ingen walk in the park för Lettland. Italien har mer att ge och för Belgien har det gått väldigt lätt än så länge. 

Godmiddag