De svenska förbundskaptenerna och några till tippar

I den senaste FIBA rankingen är Sveriges damer rankade som 9:a i Europa men trots det inte med bland de 16 lag som spelar i EM som startar den 15 juni ! Det måste väl ändå vara en riktigt stor missräkning.

Det verkar inte spela någon roll vem som coachar Sveriges damer numera.

Ingen lyckas nå några resultat. Beror det på coacherna eller på spelarna ? Ska vi skylla på dem som inte ställer upp i landslaget ?

Den fina rankingen måste bero på ungdoms landslagens framgångar. Varför presterar Sveriges ungdomslandslag ganska bra men när dom blir seniorer så hänger vi inte med ? Är vi för bekväma ? Tränar vi för lite ? Tränar vi fel ?


Damernas Eurobasket startar den 15 juni

Jag frågade några personer om hur dom tippar att damernas EM kommer att sluta.

Personligen tror jag på Spanien. Dom har ett solitt rutinerat och spel skickligt lag. Tippar Spanien mot Belgien i final eftersom Belgien har Europas överlägset bästa spelare i Emma Meesseman.

Många tippar Frankrike trots att dom saknar Johannes och Williams som är deras absolut vassaste spelare. Coachningen har varit märklig i Frankrikes damlag i flera år så det blir ingen succé den här gången heller.

Så här tippar några runt om i basket Sverige.

Kevin Taylor Lundgren, Vinnare Spanien

Spanien möter Frankrike i final, även Belgien och Slovenien i semifinal. Slovenien är arrangörsland och kan överraska enligt Taylor Lundgren.

Robin Sandberg, Vinnare Frankrike

Frankrike möter Belgien i final, även Serbien och överaskningen Israel i semifinal. Israel är arrangörsland och kan överraska enligt Sandberg.

Angelica Gabrielsson, Vinnare Spanien

Spanien möter Serbien i finalen, även Belgien och Italien i semifinal.

Fredrik Joulamo, Vinnare Frankrike

Frankrike möter Spanien i final, även Belgien och Serbien i semifinal

HOOPS, Vinnare Spanien

Spanien möter Belgien i final, även Frankrike och Slovenien till semifinal. 

Jag tippar lite med hjärtat eftersom jag gillar att se hur Spanien och Belgien spelar och framförallt aldrig med några naturaliserade amerikanskor.

Endast Kevin Taylor Lundgren av de tillfrågade åker till EM slutspelet och studerar kommande motstånd på plats. ​Är det så att man bara åker om Sverige är med ? 

Nick Rajacic har klippt sig. Det blev ingen rakning som LBBK ville ha men 7 mm Navy Cut får duga även om det troligtvis är hans normala sommar cut. Rajacic tippar att Frankrike vinner EM. Han lämnade inga fler uppgifter när jag frågade mer än att han gillar Belgien.

Dags att agera Umeå Kommun ! MMA kampen Battle of Botnia vill arrangörerna lägga i Thoren Arena och nu vill även arrangörerna av Bordshockey VM lägga arrangemanget i Thoren Arena. Jag undrar hur politikerna tänker när dom läser om det. Umeå Kommun saknar en bra arena.

Skattebetalarna i Umeå längtar efter en bra flexibel arena där publiken kan erbjudas högklassigt ljud och ljus samt självklart en restaurang. Det blir spännande att se om jag hinner uppleva den dagen innan man drar sin sista suck.

Godmiddag