Veteranerna i Real triumferade

I helgen spelades Final Four i Euroleague. Jag tror att Barcelona drabbades av samma formtapp som Borås gjorde i SBL. Efter att ha vunnit tre (3) raka i kvartsfinalen fick dom mer än två veckors uppehåll från Euroleague matcher.

Dom tappade kvalitet trots matcher i ACB Ligan.

Barcelona föll i den första semifinalen mot Real Madrid trots att Real saknade startspelare som Yabousele, Deck, Poairot och Cornelius. Otroligt starkt. Jag tippar att Barca byter coach efter säsongen. 

Olympiakos låg under med tolv (12) poäng i halvtid mot Monaco och såg väldigt solida ut.

I andra halvlek gjorde Olympiakos otroliga 27 – 2 bara i den tredje perioden på Monaco och vände matchen till seger. Storstjärnan Mike James i Monaco bänkades sista 5-6 minuterna.

Nästan alla experter hade tippat Monaco och Barcelona till final men så blev det inte.

Tyvärr så skämde Barcelona ut sig genom att inte bry sig om att prestera på topp i bronsmatchen.

Monaco vann komfortabelt och var jätteglada. En stor framgång för klubben, som har haft en fantastisk utveckling under de senaste fyra åren. Man blev Euro Cup mästare  för fyra år sedan. Sasa Obradovic kanske får vara kvar som coach efter att bronset bärgades.

Jag är nästan 100 % säker på att Sarunas Jasekevizius inte får fortsatt kontrakt i Barca.

Finalen blev återigen en triumf för veteranerna i Real Madrid. Titta på matchens sista fem minuter. Det finns en highlight på youtube redan nu. Sergio Llull gjorde bara två (2) poäng i matchen men det var matchens sista skott. En rainbow pullup jumper. Snacka om skicklighet för inte var det bara tur.

Extra kul för coachen Chus Mateo i Real som har haft många apor och kritiker hängande över sig. Jag ville sparka honom i början av säsongen men det var han som vann till slut.

Olympiakos är troligtvis förkrossade. Fyratusen tillresta fans räckte inte.

Olympiakos hade lösningen på Reals 2-3 zon i början av matchen och överspelade den gång på gång.

Real testade man man då och då men insåg att det var 2 – 3 zonen som fungerade bäst och då särskilt med veteranerna på plan. Varje gång man gick tillbaka till den i andra halvlek så kom man tillbaka i matchen och vann. 

WNBA startade i helgen. Jag upplever det som att WNBA i år är mer haussade än någonsin. Grafiken och inramningen av matcherna är otroligt professionella.

Lagen håller numer som vanligt ruggigt hög klass. Phoenix Mercury hade inget att sätta emot hemma mot Chicago trots comeback av Brittany Griner.

Amanda Zahui lyckades återigen hamna i ett lag där hon knappast får mer än 10 minuter. Igår blev det 8.50 och 3 p. Med medspelare som Delle Donne, Sykes, Austin, Atkins, Cloud, Tolliver och Hawkins blir det inte många minuter över.

I lördagens NSD fanns en läsvärd artikel om Peter Öqvist och livet som coach på elitnivå.

Jag känner igen allt han berättar om även om jag personligen inte har befunnit mig på samma nivå rent sportsligt men, jag har coachat i Damligan 6 – 7 år och i div 1 herrar i några år och upplevt liknande känslor. 

Godmiddag