Max 2 utländska spelare i SBL räcker

Nytt i SBL dam till 23-24 är att lag får ha tre amerikanskor och 1 eu spelare. Från säsongen 24-25 skär man ner till två amerikanskor och två eu spelare.

Ska det vara så svårt att skära ner mer direkt och i stället satsa mer slantar på landets egna spelare.

Max två (2) utländska spelare oavsett land borde vara taket både i dam och herrligan. Vi har tillräckligt med bra svenska spelare idag. Det räcker med 2.

Vem/Vilka är det som bromsar ? Är det klubbarna i botten på tabellen som har minst resurser ? Är det ligaledningen som tror att det ger mer publik ? Det är bara risiga kulisser på en dålig scen.

Förändringen i SBL dam inför 23-24 innebär ingen större skillnad mot den säsong som vi nyss har avverkat..

Under innevarande säsong var det inget av semifinal lagen som fyllde 3 + 1 kvoten. Jag tycker att 2+2 kvoten borde införas direkt. Helst bara ”2 kvoten”.

Om det finns lag som vill spela i Eurocup då är det 2 amerikanskor som gäller där redan nu. Bygg sedan laget på svenska bra spelare eller landslagsspelare

Jag förespråkar ett förändrat slutspel i framtiden.

Frankrikes upplägg med bara en hemma och en bortamatch där poängskillnaden avgör känns mest fair.

Att spela bästa av fem eller sju är för mycket och bara business tycker jag. Om man inte drar fulla hus och tjänar mycket kulor på matcherna då är det bara crazy.

Alla lag som har breda trupper, mycket publik och deg på banken spelar helst bäst av sju för då kan man nöta ut vilken motståndare som helst.

Ingen bra spelform enligt mig som du förstår och knappast rättvist. Är det verkligen bästa laget som vinner då ?

Jag anser att Umeå borde ha ett damlag i SBL med tanke på antalet duktiga basketspelare som finns inom kommungränsen idag.

Med ett par bra amerikanskor skulle laget kunna hävda sig hyfsat redan till hösten i SBL dam. SBL budgeten borde man kunna klara av utan vidare.

Vad är det som händer med A3 baskets gigantiska skatteskulder och andra skulder ?

Det har i dagarna passerat ett helt år utan att Kronofogden eller andra fordringsägare har agerat. Ärendet ligger tydligen vilande i botten på ngn pappershög. Snacka om att de ansvariga har tur.

Finskan Ida Myllyoja, 26 år med meriter från finska damligan har visat så hög klass i Umeås Basketettan lag så jag blir inte särskilt förvånad om hon värvas till Luleå BBK eller Östersund redan inför HT 23. Studierna som idag är på UMU går säkert enkelt att föras över till annan studieort.

BC Luleå har signat Mellqvist. Han var i Umeå och visade upp sig under en vecka men han blev inte aktuell. Jag tror att man bedömer att tekniken för den stora killen fortfarande är för bristfällig för att kunna bli en faktor för ett lag som BSKT.

Jag har även sett Botold i baskethallen den senaste tiden. Det blev inte några värde minuter uppe i Luleå i fjol så säsongen är i stort sett bortkastad. Det blir till att starta upp på nytt igen för Botold.

Om det blir i BSKT eller ngn annan stans vet jag inte. Jag har för mig att både Uppsala och Nässjö var aktuellt inför fjolåret och jag har hört att Södertälje har pratat med honom nyligen.

Hoppas att han väljer en klubb där han får 10-15 minuter/match, lönen kan inte vara särskilt viktig.

Läser idag att Will Butler blir kvar i Umeå BSKT. Ett positivt besked med tanke på att han har haft en bra utveckling i klubben. Om han hade kunnat spela fullt ut i år i semifinalen mot Borås då hade BSKT knyckt minst en match, kanske två.

Butler blir kvar i Umeå under sommaren för att rehabilitera sig fullt ut efter dubbla knäkorrigeringar.

Att han blir kvar i Umeå är ett bra besked för då lär det inte bli någon övervikt på honom inför säsongsstarten. När han kom till Umeå i höstas var han minst 15 kg för tung.

Idag är det Euroleague semifinaler och på söndag brons och guldmatch. Fyra riktiga högtidsstunder för en basketälskare.

Godmiddag