Jag tar av mig kepsen för Norrköping

och gratulerar dem till finalplatsen. Dom var det klart bättre laget i den sjunde matchen. Jämtland verkade tagna av stundens allvar och spelade inte bra. Norrköpings attack taktik en mot en var lyckad.

Mr Smith gjorde återigen en bra match men alla övriga chokade inför hemmapubliken. Jag har svårt att förstå att inte Smith fick spela mycket mer i slutspelet. Han har ju dominerat när han har varit inne på planen.

Domarna var riktigt darriga men det hade ingen inverkan på slutresultatet. Jämtland var den här gången darrigast.

Chockat Umeå är en rubrik idag efter pressmeddelandet att Balibrea lämnar BSKT.

Jag har känt till det en tid att det var på gång och jag är inte chockad. Jag skrev för flera veckor sedan i HOOPS att han var 3 år i Wetterbygden och nu har han varit 3 år i Umeå BSKT och att det kanske är läge för ett byte.

Det vore naivt att tro att parterna skiljs åt utan problem. Han hade ett optionsår kvar på kontraktet, som kunde sägas upp i april. Han valde att välja en ny väg.

Balibrea ställer höga krav inte bara på spelare utan även på föreningen och organisationen. BSKTs organisation har inte kunnat tillföra de resurser som Balibrea begär.

Jag vet inte var han hamnar men det skulle inte förvåna mig om det blir i Södertälje där han redan har spanska kollegor både på bänken och som fysio.

Oavsett vad så har det varit lärorikt och intressant att studera Balibreas arbete med laget under tre år. Han är faktiskt bara 35 år men har redan en imponerade förmåga att få spelarna att köpa hans spelstil och roller.

Laget har tränat mycket och hårt. Det finns knappast ngt lag som har tränat på samma sätt det är jag 100 på. 

Det ryktas att assisterande coach Gabo Loiza blir den som tar över huvudansvaret. Om så blir fallet så kan det vara en bra lösning eftersom han och övriga staben är inarbetad. Det kan även få en effekt att spelare stannar kvar eftersom de verkar trivas i klubben.

Sex timmar till uppkast mellan Luleå och Södertälje när jag skriver detta. Blir intressant att se hur matchen utvecklar sig den här gången. Jag blev väldigt förvånad över att Luleå tappade match ett. Inte det minsta förvånad över att man vann match två.

Helt klart är att Södertälje stjärnorna känner pressen med tanke på det som sägs i media. Om guldet hamnar i Luleå då lär det betraktas av många som ett stort fjasko för Södertälje. Jag tycker inte att det är det.

Jag skrev i HOOPS i våras att det inte blir ngn enkel väg till guldet när stjärnvärvningarna presenterades. Det är inte bara att kliva in i SBL och dominera. Det finns flera bra lag och många bra framförallt utländska spelare även här.

Godmiddag