Alla i Luleå levererade

Läser i både LT.se och NSD.se om hur coachernai Södertälje och Luleå BBK uttalar sig om taktiken och spelsättet i den senaste matchen. Brugé – Garcia menar att Sandberg bara kör på och inte gör några korrigeringar och att dom har spelat på samma sätt i två år.

Sandberg menar att de som ser matcherna inte ser vilka förändringar och korrigeringar som han gör. Han har kanske rätt. Jag hade mage att komma med ett förslag på hur han skulle göra. Så gjorde han som väntat inte men det gick ju bra i alla fall. 

Guard dubblingarna mot Södertälje skapade kaos ute på planen och många TO. Det kompakta försvaret i 3 sekunder området gav inte utrymme för Lundqvists layups och passningarna från Eldebrinkarna in till Halvarsson.

Dessutom fick Sandberg spelarna att vara rörligare och göra ett flertal löpningar mot korgen vilket innebar en hel del frilägen. Det måste väl ha varit planerade förändringar eller…….utförde man bara taktiken bättre i lördags.

Sandberg vann coach matchen med marginal och alla i Luleå levererade.

Den här gången hade Brugé-Garcia inga motdrag alls under matchens gång. Kanske kan han hitta på något när han får några träningar på sig. Det blir intressant att se om Södertälje har bensin kvar i kroppen på tisdag för dom blev riktigt trötta i lördags när Luleå blåste dem av banan i andra halvlek.

Det är närmast komiskt att läsa Eldebrinks uttalanden i media om att Luleå floppar/filmar hela tiden och lurar domarna att blåsa foul. Tittade jag på en annan match.

I mina ögon var det Eldebrinkarna och Lundqvist som flaxade med armarna i tid och otid och försökte få domarna att tuta i pipan. Luleå hade även dom några, t ex McCarty-Williams men inte ens i närheten så många som hemmalaget.

Jag tycker att det är trist att se hånflin mot domarna som stjärnorna i Södertälje levererar mot domarna när dom tilldelas en helt korrekt foul. Dom borde föregå med gott exempel i stället och inte visa ngn reaktion alls.

Domarna dömde alldeles utmärkt och jag hoppas att dom får chansen även i nästa match men så lär det inte bli efter gnället från Södertälje. Dom är en maktfaktor som har mycket att säga till om.

Jag tycker att Södertälje i stället borde se sig själva i spegeln och fundera på de 30 bortkastade bollarna som noterades på deras konto. Många var faktisk så kallade unforced errors.

Jag trodde i en tidigare krönika i HOOPS att Luleå skulle vinna med 3 – 0 men så blev det inte.

Luleå chokade oväntat på hemmaplan men jag har svårt att se att det händer igen om alla spelare presterar på en någorlunda normal nivå. Om Södertälje kan få ner tempot till sin gå basket då kanske dom har en liten chans igen.

Någon måste ha pratat med kommentatorerna efter sjätte semifinalen mellan Norrköping och Jämtland för dom var lite mer balanserade i sitt arbete den här gången, men bara lite. Det är fortfarande inte vackert att höra dem klassa ner spelet till junior basket nivå i en SM final. 

Efter senaste herrmatchen var intervjun med Daniel Johansson riktigt illa. Det evinnerliga tjatet om killens skytte är trist när det fanns spelare i Norrköping som inte kunde träffa havet från båten.

Jag hoppas att Jämtland drar plösen över Norrköping i morgon och att vi får en riktigt fin final mellan två väl coachade och taktiskt drivna lag i finalen.

Godmiddag