Luleå tappade flytet och vips………

Igår skrev jag om domaren som är på väg åt ett annat håll samtidigt som matchen utspelas i den andra änden av banan (se bilden ovan) .

Det var verkligen inte för att vara dum mot domaren. Han kanske läser spelet bättre än alla övriga och ser att en blixsnabb kontring är på gång och regerar snabbast av alla.

Men visst ser det konstigt ut.

Södertälje skulle knappast ha kunnat komma tillbaka i gårdagens match efter LBBK´s starka start och ledning med 15 poäng om Luleå hade toppat när man hade flyt.

Luleå publiken trodde att allt skulle bli precis som vanligt.

Coach Sandberg följde sitt mantra och roterade som vanligt in spelare som inte alls klarade av att spela på samma nivå. Luleå tappade flytet och vips så var Södertälje med i matchen.

Sandberg försökte få till ett nytt ryck med sina bästa men det lyckades inte eftersom varken Goss eller McCarty-Williams fick ngt utrymme pga framgångsrik defensiv taktik.

Five out spelet med Luleås långa spelare ute på sju meter gillar Södertälje.

Fortsätter man så med bara Wadling, Nyström och Vesterberg som 3 poäng skyttar då vinner Södertälje.

Jag satt och väntade på att Sandberg t ex skulle spela med 2 guards (M-W & G) som screenar varann, letar skott ovh attackerar med Vesterberg, E Nyström eller Kraker i hörnen och Allis nere på blocket.

Det vore enkelt att testa och det skulle ha förändrat matchbilden men icke.

Är det så att nutidens spelare inte klarar av en sådan simpel taktisk förändring/test efter en timeout ? Det är klart att dom klarar det.

Nutidens coacher i SBL gör sällan synbara taktiska förändringar under pågående match.

Dom behöver video tittande och att prata ihop sig med assistent och spelare och ett antal träningar innan de kommer med någon förändring.

När det gäller detta så var det faktiskt bättre förr. Det är tur att dom har bäst av fem matcher så att dom kan komma på någon förändring.

Södertälje var sett över hela matchen det klart bättre laget enligt mitt sätt att se.

De inköpta tre musketörerna gjorde jobbet som förväntas av dem och det var väl inte mer än väntat att dom skulle prestera med tanke på deras erfarenhet.

Det var en lagseger som säkert stärkte Södertälje. Coachen i SBBK delade tom ut bearhugs efter slutsignalen till några av sina bänkspelare.

Ska det behöva bli 0 – 2 som för två år sedan i finalserien mot Alvik innan Luleå vaknar och gör jobbet ?

I morgon fredag är det dags för match sex mellan Norrköping och Jämtland. Jag håller verkligen tummarna för att Jämtland skall lyckas sakta ner hemmalaget så att dom inte får flyt. Om dom får det då är säsongen över för Jämtland. 

Mitt favoritlag Lenovo Teneriffa avfärdade ganska enkelt Manresa i gårdagens kvartsfinal i Champions League. Guarderna Huertas och Fitipaldi var magnifika som vanligt och levererade stort guardspel och 3 poängskytte när Sasu Salin inte kunde delta pga skada. Teneriffa är nu klara för Final Four och har chansen att försvara fjolårets seger i Champions League i Bilbao.

Godmiddag​