Har du studerat bilden ovan ordentligt ?

Om inte då tycker jag att du skall göra det och notera följande. All action i hallen är vid den södra korgen i Umeå Sporthall. All publik och alla spelare har sina ansikten vända mot det som händer just där men en person i hallen har vänt ryggen emot och är på väg åt det andra hållet. Visst ser det märkligt ut.

Igår skrev jag om Schüberg:  Om han spelar bra då spelar Norrköping bra. Jag hoppas att han spelar dåligt idag och att Jämtland vinner men det visste ni redan innan.

Schüberg hade en dålig dag och då spelade Norrköping inte bra och det blev som jag hoppades en vinst för Jämtland. Jag har skrivit det tidigare. Norrköping är ett lag som söker efter att få spela med flyt. Dom drar upp tempot så mycket som möjligt och försöker ”komma in i flow”. Om Jämtland kan hindra det på fredag då blir det en sjunde och avgörande i Östersund.

Jämtland spelade inte bra. Det var Hampton och Smith som fixade segern genom att dominera den sista perioden.

Det är lite märkligt att se hur en del spelare helt försvinner ur matchbilden från den ena matchen. till den andra. Personligen kallar jag det för dåligt flås. Det finns risk att det har blivit för mycket walk through basket under de senaste månaderna. Spelare tappar kondis om den inte upprätthålls.

I kväll är det dags för final ett mellan Luleå BBK och Södertälje. Jag har skrivit tidigare att jag tror på Luleå och jag hoppas att dom vinner guld igen eftersom jag är från Norrbotten.

För svensk basket kanske det är bäst om Södertäljes satsning ger resultat och att dom får vinna. Kanske kan Telge Energi, Scania och Astra backa upp damerna så att dom får möjlighet att satsa på internationellt spel igen. Det gynnar ju basket i Sverige om ett lag från Mälardalen är framgångsrikt och spelar internationellt. Då är storstads media på tårna. Det känns ibland som att det är SBBK som är det svenska kugghjulet.

Champions League kvartsfinalerna färdigspelas den här veckan. Igår blev Telekom Bonn klar för final four efter att ha slagit ut Strasbourg. I kväll håller jag på mina favoriter Lenovo Teneriffa när dom spelar hemma mot svåra Manresa.

Godmiddag