Blir det samma visa igen ?

Harvey-Carr och Pelander fortsätter att missa närskott men den här gången fungerade distans skyttet för Norrköping och bänkspelarna klev fram och blev avgörande. 

Taylor – Lundgren satsade inte på dubbling av Lundqvist i P&R situationer som jag gissade utan i stället på styrning och sedan fångade man upp henne ganska bra så att det inte fick bli för många freebees.

Samma zaggande försvar som i match ett på Halvarsson, Ahlin och Noyan funkade igen liksom ett bra jobb på den defensiva returtagningen. Grattis och snyggt jobbat. Jag blir inte förvånad om Norrköping vinner match tre.

Norrköping driver dessutom upp tempot i matchen och det är något som SBBK inte fixar även om dom pratar i media om att dom vill spela snabbt.

SBBK får det svårt i fastbreak spelet. Det ålderstigna laget är nog inte så fysiskt vältränat som Norrköping. Det är enbart Lundqvist i SBBK som klarar av att spela riktigt snabbt. 

Domarna tog inte hand om matchen på ett godkänt sätt – tycker jag.

Man släppte återigen stegfelen på stjärnorna i SBBK (dom gör stegfel) och man lät SBBK försöka foula sig tillbaka när de låg under med 12 poäng och 5 minuter kvar.

Det blev många slashing och knuffar utan åtgärd. Det är inte acceptabelt. Domarna Jucevicius och Sevecic tittade på och lät Månsson döma det mesta och hon gjorde det bra.

Kommentatorerna Palmblad och Gaddefors förtjänar beröm för sitt sätt att resonera sig igenom matchen.

Jag var rädd för att det skulle bli för hemmabetonat men så blev det inte. Det blev ganska intressant tom för oss invigda även om det blev lite väl pojkaktigt tjatter emellanåt.

I kväll är det dags för match två mellan Luleå BBK och Östersund.

Om LBBK får spela samma försvar igen då vinner man med större siffror än i match ett. 

Östersunds guards klarar inte av jobbet om LBBK får spela sin kroppskontakt basket. Det är dessutom inte kul att titta på.

Blir det samma visa igen då väljer jag Champions League kl 20.30 i stället. Vem kan motstå Lenovo Teneriffa med Huertas, Salin och Shermandini ?

Godmiddag