Cylindern respekteras inte i SBL

Luleå Basket mot Östersund blev som väntat. Inte mycket att skriva om mer än att Luleå inte är nöjda med 1200 i publiken.

Tilda Trygger fick mediatid som är overklig med tanke på att hon fortfarande inte har levererat särskilt mycket i SBL. Snacka om att haussa upp en 198 cm lång 16 åring. Hoppas att hon pallar för förväntningarna. 

Det som är mer att skriva om det är att Håkan Larsson blev ny coach för BC Luleå.

Jag trodde att BC Luleå skulle välja en annan väg och satsa på helt nytt men traditionens makt är stor.

Håkan Larsson blir säkert en alldeles utmärkt ny head coach för BCL. Han har en oerhörd erfarenhet som spelare under ett flertal duktiga coacher och har nog en klar idé om hur han vill att hans lag skall spela.

Det blir snabbt när det går att spela snabbt och det blir strukturerat när det inte går att spela snabbt. Det blir ett spel som leds av ett par duktiga playmakers och det blir spel med speldjup och inte enbart five out.

Det som nu krävs det är att han får tillräckligt bra spelare för att kunna hålla den nivå som krävs i Luleå nämligen att ta sig till minst semifinal nästa år.

BC Luleås resurser är ledande i Sverige så det lär inte dröja så många veckor innan han har en bra stomme att bygga på. Det kommer att bli en total makeover. Jag tror att bara ett par spelare från årets trupp blir kvar.

Jag tippar att Jonathan Arvidsson blir den första att skriva på. Han är den guard som har varit  näst bäst efter Gustav Hansson den här säsongen enligt mitt sätt att se. Jag tror att Arvidsson har fått många goda råd av Håkan Larsson under de senaste åren och att Larsson har bidragit en hel del till Arvidssons fina utveckling.

Jag tippar även att Adam Rönnqvist bestämmer sig för att spela minst en säsong till med Håkan Larsson som coach för han kommer att använda Rönnqvist på ett effektivare sätt. Klubbledningen får se till att Rönnqvist slipper jobba på SSAB under sommaren så att han kan komma i toppform till träningen i mitten på augusti. 

Läser i NSD.se att Vesterberg tror att det kommer att bli tufft i Östersund på tisdag. Det blir det inte om matchen döms på samma sätt som match ett och två. Det var horribelt att beskåda allt som fick passera utan åtgärd.

Alva Stark borde ha protesterat kraftfullt och tagit ett rykande T efter bara några få minuter men icke. 

Cylindern respekteras inte i SBL.  Jag tittade på Champions League matchen mellan Jerusalem och AEK Aten efteråt. Där spelar man en mot en försvar med en halv armlängds avstånd ute på banan men ju närmare korgen man kommer desto tätare blir det och då kommer även avblåsningarna.

Det är kul basket att titta på.

Godmiddag