Sunt bondförnuft borde råda

Uppsala mot Södertälje blev en sån där konstig match igen med två helt olika ansikten. Uppsala utan Shepard men med Nordström hade inget att sätta emot Södertälje i starten. Det såg ut att bli en enkel seger men så vrickade Kelser foten och guardsidan blev tunn.

När sedan även Sharkey lyckades bli utvisad efter ett överilat angrepp mot Friberg så var det nära att Södertälje brände chansen till slutspel som man har fått pga hårresande missar av Nässjö i slutet av senaste matchen och Shephards fotfraktur.

Södertälje är trots sin otroligt starka laguppställning ett skraltigt bygge som lätt kan kollapsa.

Södertälje försöker pränta in i alla att Södertälje skall till slutspelet. Alla som uttalar sig har samma mantra. Hoppas att de som skall skipa rättvisa inte faller för trycket.

Den nya coachen Bruqué i Södertälje var trots vinst med 118 – 91 mot Eos inte nöjd med domarna. Han tyckte att dom fick för många foul mot sig. Samma åsikt hörde vi även när Sundberg hade hand om laget. Förväntar sig SBBK att få spela försvar som man vill.

Jag har verkligen inget emot denna klassiska fina förening men jag saknar den stil och det uppträdande som man hade förr. Det finns numera en besserwisser attityd som jag inte gillar och jag är 100% säker på att jag inte är ensam.

Nyförvärvet Pelander kanske passar in i Norrköping.

I A3 blev det inte lyckat. Hon värvades till Umeå efter sin succé säsong i Norrköping. Defensivt fick hon ofta spela mot spelare som hade skills och var snabbare än henne och offensivt så var hon inte target number one för lagets playmakers men det var en positiv och trevlig tjej som definitivt har kvalitet om man bara förstår sig på att utnyttja den.

Redan igår visade Pelander att hon blir nyttig för Norrköping resten av säsongen eftersom den amerikansk centern inte alls håller måttet. Pelanders styrka är returtagning och att komma i mitten i transission spelet och lägga i bollen.

Luleå vann ganska enkelt men jag reagerar starkt på en sak. Det är helt fel och förkastligt att tvinga ett lag till spel inom 20 minuter från ankomst till hallen även om regelboken säger det. De som är i ansvarig position borde inse att skaderisken blir väldigt stor.

Jag har varit med om att en av mina spelare har fått en svår knäskada pga att mitt lag tvingades till att starta inom 20 minuter efter ankomst till hallen helt utan en ordentlig uppvärmning. Flyget kunde inte lätta från Umeå pga dimma.

Luleå hade varit på resande fot stillasittande i 6-7 timmar och det var inte LBBK eller laget som var ansvarig för förseningen utan flyget. Som tur var så kom man vad jag förstår undan utan skador den här gången.

Alla borde ha rätt till minst 30 minuter uppvärmning på golvet vid en liknande försening det är sunt bondförnuft.

Jag tittade även på Östersund mot Alvik och noterade att Kelliher inte tog ett enda öppet skott rakt framifrån trots att Decosta backade av henne flera meter. Hon var fri där hela tiden.

Det såg ut som att Kelliher inte fick skjuta även om hon var sopren.

Märklig taktik i mina ögon om så var fallet för hon är ju bra på halvdistans. Allt anfall hängde på 3 poäng skyttet och attacker efter hand off eller P&R och det fungerade inte alls. Alvik vann helt rättvist.

Alvik var förresten mer än Decosta och Proctor. Dom har en bra chans till en semifinalplats i år.

IFK Luleå spelade i helgen Svenska Cupen fotboll mot Degerfors i Arcushallen i Luleå som har 1700 publikplatser. IFK Luleå hade tydligen satt priset 300 kr på biljetten och givetvis gick det åt skogen. Inte ens 500 kom. Det är alltför vanligt att klubbar sätter ”överpris på sin produkt”.

I Umeå verkar det inte finnas något överpris för att gå på B-lövens matcher trots att dom spelar i näst högsta divisionen. Nästan varje match bevistas av 5000+ åskådare vilket innebär att det inte finns pengar över till att köpa biljett till alla övriga vintersporters matcher.

Hoppas att Umeå BSKT inte får IFK Luleå noja och tokhöjer entré priset inför slutspelet. 

Godmiddag