en liten ljusglimt finns det

Jag har pausat HOOPS några dagar men en liten kortis hinner jag med innan fredagens uppkast.

I kväll tar Umeå BSKT emot Uppsala. Det lär bli som de tidigare två matcherna nämligen ganska jämnt även om Uppsalas trupp inte direkt imponerar efter att Gaddefors och Mathis har lämnat.

Coach Nikolaidis är bra på att mixtra med taktiken. Ett varierat försvarsspel stör BSKT det vet han. Det blir intressant att se vilka varianter av försvarsspel han använder för att försöka kontrollera bröderna Hansson och Jefferson.

Vi har sett dubbling av Gustav då man tvingar honom att passa ifrån sig bollen och byten i försvar så att han får en stor försvarare mot sig. Vi har sett hedge och inga byten utan bara tight på Gustav för att störa honom i skottet.

Kommer Uppsala med en ny variant ? Kombinationsförsvar till zon ?

BSKT har vacklat något i formen de senaste veckorna samtidigt som jag tycker att både Nässjö och även Köping verkar vara på G. Uppsala spelar ganska bra men tappar ofta på slutet.

Kampen om possitionerna inför det stundande slutspelet som bara är 7 veckor borta är igång. 

Jag har skrivit tidigare att BSKT nog behöver fem vinster till för att ha en chans till den fjärde platsen. Det kommer att bli tufft att klara den uppgiften men en vinst idag och det kan ordna sig.

Jag har spenderat en hel del tid med att titta på Euroleague och Euracup under veckan och konstaterar än en gång att svensk basket har en lång väg att vandra men en lite ljusglimt finns det och den kommer från Finland.

Karhu Basket från Kauhajoki var i Umeå på försäsong turnering.

Matcherna mellan BSKT vs  Karhu och Jämtland vs Karhu var bland de bästa matcherna som jag har sett i Sverige. Det som visades upp då var så bra så att jag skrev i HOOPS om att det såg ljust ut för BSKT och Jämtland. Det stämde.

Karhu som spelar i Eurocup har överraskat många.

I det första gruppspelet hade man 5 vunna och bara 1 förlorad och nu i det andra gruppspelet har man startat med 4 – 0. Karhu har ena benet i kvartsfinal och det är en lite signal till basket Sverige att det finns en chans men……..

Då måste man ha fyra bra lagspelande jänkare i de rätta rollerna och minst lika många riktigt bra svenska spelare som kompletterar jänkar rollerna. Crockett som i fjol spelade med Södertälje gör nu stor succé i Karhu.

Karhu har två finska landslags guards i Kantonen, Kärkäinen som också är säkre är 3 p skyttar och till det store Dolenc med bra 3 p skott och inside mowes, dessutom ytterligare 2 – 3 finska spelare som håller god klass. 

Titta gärna på deras nästa match (FIBA´s youtube kanal) som spelas i deras egen hall nästa onsdag kl 17.30 mot Jämtlands banemän BCB Kyiv. 

Jag har fått höra från flera olika källor att landslagsledningen för damlandslaget har riktigt svårt att få ihop ett slagkraftigt lag inför de avslutande matcherna. Återbuden har varit flera. Vad beror det på ?

Godmiddag