Det ser lite konstigt ut när…………..

Det är bara att inse att Nässjö lyckades nästan till 100% med sin taktik att ta bort bröderna Hansson från skyttet. Det saknas +25 poäng där i BSKT´s kolumn och det har givetvis avgörande betydelse.

Det ser lite konstigt ut när Barton springer efter Daniel Hansson och håller honom runt midjan utan åtgärd. Barton borde ha fått sig en swing. Det hade nog kostat en fulfoul men han skulle inte göra om det.

Inte heller Drammehs försvar mot Gustav Hansson var snyggt alla gånger men till slut så fick han i alla fall sin femte foul.

Det syntes tydligt i matchinledningenatt domarna hade bestämt sig redan före matchen att sätta en lika hög nivå på toleransen i den här matchen som när Norrköping var i Umeå senast.

Det var upp till BSKT att försöka anpassa sig till denna nivå. I den här matchen lyckades man inte alls med det. Tog man för lätt på uppgiften efter de två vinsterna på bortaplan.

Det som var helt avgörande för kvällen var Atwood (10/7) och Wessons (13/12) skytte och returtagning. Dom presterade nog mycket bättre än vad BSKT staben hade räknat med. Jänkarna i Nässjö som är anställda för att leverera gjorde det när det behövdes med 48 poäng & 31 returer.

Barton var brilliant med sina 30 poäng 4 returer och 8 assist. Han måste vara aktuell för landslaget efter bra spel nästan hela säsongen. Barton dominerade i Umeå Sporthall igår. Jag gillar bra basket och jag njöt av hans spel. 

Jag blev förvånad över att inte staben i BSKT mycket snabbt redan i första perioden testade att spela zonförsvar när man blev bortkollrade av Nässjö. Troligtvis var man för rädda för deras skytte eller så ingick inte det i kvällens matchplan och då är det svårt att ändra för en del coacher.

Inför matchen mot Nässjö noterade jag att Umeå BSKT inte hade någon annons inne i lokaltidningarna varken på torsdag eller matchdagen. Till råga på allt så hade inte heller Hegethorn skrivit någon notis i papperstidningen inför matchen bara i bloggen.

Jag förstår mig inte på detta. Hur är det möjligt att driva ett basketlag i SBL utan att annonsera i lokaltidningen så att man får fram budskapet till allmänheten och inte bara till fansen som finns på sociala medier? Man lockar inga random besökare till matcherna.

Det är fantastiskt att nästan 500 personer trots det hade hittat till hallen. Det borde gå att få upp ögonen på fler random besökare om man bara hade möjlighet att göra jobbet.

Jag personligen tror att det skulle löna sig nu när man fortfarande ligger kvar i toppen av tabellen.

Uppsala mot Jämtland blev återigen en sådan där märklig tillställning som Uppsala såg ut att tom kunna vinna trots att man inte har ett lag som är i närheten av Jämtlands. Det verkar sitta i väggarna i Fyrishov att laget skall till slutspel. Domarna blåste tom flera 3 sekunder på Jämtland.

Kampen om den sista slutspelsplatsen mellan Köping och Uppsala blir tuff.

BC Luleå hade inget att komma med mot Borås. Kritiken i Norr Media är bedövande trots att laget fortfarande ligger på fjärde plats i tabellen. Det är skillnad på krav och respekt för sporten.

Det är skillnad på sport och sport. 

B-löven som spelar i en lägre division behöver inte annonsera eftersom lokaltidningen skriver stort om dem varje dag. Inför fredagens match fick man som vanligt en 1/3 dels sida plus en inför matchen analys. BSKT fick nada.

I lördagens papperstidning åtta (8) sidor med B-löven, gamla hjältar och skidsport. Jag fick bläddra i en kollegas blaska till den nionde sportsidan (9:e) innan jag kunde hitta Hegetorns artikel om matchen.

Om du vill läsa om hur matchen utvecklade sig då måste du leta efter basket bloggen på nätet………..

Är det lönt att fortsätta slita så hårt som BSKT organisationen gör när Umeå BSKT inte får någon som helst respekt på sportsidorna för sportsidorna väger tungt ute i näringslivet i jakten på de små smulor i sponsorpengar som finns kvar när B-löven har fått sitt.

Godmiddag